A CIA hozta létre a Bitcoint?

A Bitcoin eredetét homály fedi, legalábbis mindeddig így volt, azonban Carlson Tucker előállt egy meglehetősen elképesztő elmélettel – vajon most lehull a lepel? Korábban többen is megpróbáltak utánajárni Satoshi Nakamoto valódi kilétének, de nem jártak sikerrel. Az amerikai újságíró úgy véli rátapintott az igazságra. 

Carlson Tucker, aki többek között Vlagyimir Putyinnal és Orbán Viktorral is készített már interjút, nemrégiben egy rendezvényen arra utalt, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hozta létre a Bitcoint BTC Price BTC Price , a világ vezető kriptovalutáját.

A Fox News egykori műsorvezetője beszédében az egekbe magasztalta a kriptopiacot. Megjegyezte, hogy a kriptopénz a lehető legjobb eszköz a pénzügyi szuverenitás előmozdítására. Mindezek közepette azt is bátran kijelentette, hogy a CIA hozta létre a BTC-t.

“Nyilvánvalóan a CIA volt az, ezt mindannyian tudjuk. Olyan, mint a Signal, ők értek oda előbb. Ez egy kelepce!”, magyarázta Tucker.

Ennek ellenére úgy véli, hogy a Bitcoin egy forradalmi eszköz: “Ettől még nem lesz kevésbé történelemformáló technológia. A kriptó megadja az átlagembernek a szabadságot, hogy felügyelet és ellenőrzés nélkül intézze az ügyeit”.

Ha nem a CIA, akkor ki kreálta a Bitcoint?

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy nincs szilárd bizonyíték arra, hogy a CIA találta volna fel a Bitcoint. Az idők során azonban több összeesküvés-elmélet is felbukkant. Miután azt állította, hogy ő Satoshi Nakamoto, Craig Wright is komoly hírnévre tett szert – nagy valószínűséggel ez is volt a célja az egésszel. Emellett egyes Reddit felhasználók úgy gondolják, hogy a CIA és más titkosszolgálatok együtt alkották meg a Bitcoint, nem pedig egyetlen személy.

Továbbá, a CIA a közelmúltban elismerte, hogy kriptókra összpontosító projekteket indított a zsarolóvírusok elleni küzdelem érdekében.

Ahhoz, hogy a kriptók zászlóshajója több legyen, mint egy egyszerű vagyonfelhalmozási eszköz, Carlson szerint túl kell lépnie a csereeszközként való elfogadás akadályán. Ehhez pedig meg kell győzni a nyilvánosságot, hogy elfogadja a BTC-t fizetőeszközként és ténylegesen alkalmazza azt a mindennapokban.

“Ha megtalálják a módját, hogy megoldják ezeket a problémákat, én az egész vagyonomat folyósítanám és Bitcoinba fektetném – komolyan mondom. Szerintem a Bitcoin a kulcsa annak, hogy életben tartsuk azt az országot, amelyben felnőttem”.

A BTC eredetére talán soha nem derül fény, annyi azonban vitathatatlan, hogy egy rendkívüli eszközről van szó, amelyben rengeteg lehetőség rejlik.