Salvador a BRICS országokkal üzletelne és ehhez van egy trükkje

Salvador kriptovaluta kereskedelmet javasol a BRICS-országokkal történő üzletkötéshez. 

A kriptovaluták használatát javasolta Salvador a BRICS szövetséggel folytatott kereskedelemben az amerikai dollár stratégiai alternatívájaként.

Ez azt követően érkezett, hogy Oroszország a közelmúltban törvénymódosításokat hozott a nyugati szankciók megkerülésére.

A nemzetközi kereskedelem dinamikája átalakulóban van.

Az oroszországi jogi változások és következményei

Kedden az orosz törvényhozók világszerte a címlapokra kerültek a kriptovaluta nemzetközi kereskedelemben való felhasználását engedélyező jogszabály elfogadásával. Ez az úttörő intézkedés, amely szeptemberben lép életbe, jelentős lépést jelent Oroszország számára a nyugati szankciók enyhítésére irányuló törekvésben.

Alekszandr Iljuhin orosz diplomata jelezte, hogy ennek az új jogszabálynak a célja a kereskedelmi ügyletek egyszerűsítése. Különösen az olyan országokban, mint Salvador, ahol az amerikai dollárt használják hivatalos fizetőeszközként. A kriptovaluták által kínált rugalmasság várhatóan megkönnyíti a zökkenőmentes tranzakciókat. És emellett megkerüli a dollár uralta hagyományos pénzügyi rendszereket.

Salvador stratégiai javaslata

Az orosz jogalkotási változásra válaszul Salvador proaktív kereskedelmi partnerré vált.

A közép-amerikai nemzet, amely élen jár a kriptovaluták bevezetésében a Bitcoin, mint törvényes fizetőeszköz felkarolásával, most a digitális valuták használatát javasolja a BRICS-országok számára. : Brazíliával, Oroszországgal, Indiával, Kínával és Dél-Afrikával fenntartott kereskedelmi kapcsolataiban használná Salvador a kriptovaluta tranzakciókat.

Salvador javaslatát az a stratégiai szándék vezérli, hogy csökkentse az amerikai dollártól való függőségét, és diverzifikálja gazdasági interakcióit. A kriptovaluták kereskedelmi gyakorlatába történő integrálásával Salvador célja, hogy megerősítse gazdasági kapcsolatait a BRICS-tagokkal. Ez a lépés a kereskedelem és a befektetések számára is új utakat nyithat meg.

A globális kereskedelemre gyakorolt ​​hatások

Ez a lépés elmozdulást jelent egy decentralizáltabb pénzügyi rendszerek felé. Idővel akár más nemzeteket is arra késztethet, hogy hasonló stratégiákat vegyenek fontolóra. A digitális eszközök használata racionalizálhatja a határokon átnyúló tranzakciókat és csökkentheti a hagyományos pénzintézetek befolyását. Ezzel pedig megváltozhat a teljes világgazdasági rend.