Az Uniswap és a Raydium az egyetlen DEX , ami új felhasználók beáramlását tapasztalja

Az elmúlt időszakban jelentősen bővült a DEX kereskedés, mivel a botok és a lelkes befektetők mind a felkapott mém érmék után vadásztak.

Ahogy a legtöbb érme és token talpra állt, a pénzeszközök gyorsan a legjobb Ethereum és Solana DEX-ekbe áramlottak.

Beáramló új felhasználók és emelkedő napi díjak

Az Uniswap és a Raydium júliusban új felhasználók beáramlását mutatták, míg más decentralizált tőzsdék továbbra is a visszatérő felhasználókra támaszkodtak. Az összes DeFi protokoll bővülő aktivitást mutatott, de a vezető Ethereum ETH Price ETH Price és Solana tőzsdék tapasztalták a legnagyobb beáramlást.

A vezető decentralizált tőzsde (DEX), az Uniswap stabil tartja magát az Ethereumon és 10 kisebb blokkláncon, 4,64 milliárd dolláros teljes zárolt értékkel. Eközben a Raydium nagyrészt a Solanán SOL Price SOL Price és a mémcoinok új generációján támaszkodik, 1,22 milliárd dolláros teljes zárolt értéket mutatva.

A Raydium sikere összefüggésben áll a Solana teljesítményével, ami nemrég 194 dollárig emelkedett. Ez több mint 8 millió felhasználót hozott a DEX-re az elmúlt 30 napban, és 600 ezer felhasználót napi aktivitásban.

A két DEX az elmúlt időszakban hasonló felhasználói statisztikákkal bír, és azonos, 1,7 millió dolláros napi tranzakciós díjat generált. A két tőzsde még mindig gyengébben teljesít a tétes protokollokba és likviditási poolokba zárt érték tekintetében, de mindezt az aktivitással tudják kompenzálni. Ugyanis ezzel az aktivitási teljesítménnyel a TRON-t, a Bitcoint és az Ethereumot is felülmúlták.

Felrobbanó DEX kereskedelem

A DEX kereskedelem áprilisban kezdett beindulni, miután a második negyedévben megugrott az új mém érmék generálása iránti őrület. A központosított piacok még mindig vezető szerepet töltenek be, de ahogy az alábbi ábrán is látható, a DEX-ek már a kereskedési volumen 14,2%-át bonyolítják.

DEX, CEX, uniswap, raydium, decentralizált, tőzsde, centralizált,

A DEX és CEX közötti azonnali kereskedés volumene. Forrás: The Block

A valódi célt a 2021-es bikapiaci csúcshoz való visszatérés jelentheti, amikor a decentralizált tőzsdék volumene több mint 28%-a volt a központosított tőzsdék aktivitásához képest. A jelenlegi ciklusban a becslések szerint ez a szám akár a 25%-ot is megközelítheti.

Fontos megjegyezni, hogy a decentralizált tőzsdék nem szívják el közvetlenül a volument, sokkal inkább új típusú eszközöket és funkciókat kínálnak a projektek és a kereskedők számára. Emellett jobb nyomon követhetőséget kínálnak és on-chain működnek.