A Vaneck szerint a bitcoin árfolyama elérheti a 2,9 millió dollárt 2050-re

A Vaneck jelentése szerint a bitcoin értéke 2050-re elérheti a 2,9 millió dollárt, globális fizetőeszközzé és tartalékvalutává válva. A bitcoin a nemzetközi kereskedelem 10%-át és a belföldi kereskedelem 5%-át is rendezheti, miközben a központi bankok eszközeik 2,5%-át BTC-ben tartják majd. Bár vannak skálázhatósági kihívások, a Layer-2 megoldások segíthetnek az elfogadás növelésében.

Bitcoin árfolyam előrejelzés 2050-re

A Vaneck “Bitcoin 2050 Értékelési Forgatókönyvek: Globális Fizetőeszköz és Tartalékeszköz” című jelentése azt vizsgálja, hogyan érheti el a bitcoin az érménkénti 2,9 millió dolláros értéket 2050-re. A Matthew Sigel által vezetett digitális eszközök kutatócsapata szerint a bitcoin kulcsfontosságú nemzetközi fizetőeszközzé és tartalékvalutává válhat.

Globális kereskedelem és központi bankok

A jelentés szerint 2050-re a bitcoin a világ nemzetközi kereskedelmének 10%-át és a belföldi kereskedelem 5%-át bonyolíthatja le. Ez azt eredményezné, hogy a központi bankok eszközeik 2,5%-át BTC-ben tartanák. A Vaneck csapata hozzáteszi, hogy a bitcoin árfolyama akár 2,9 millió dollárra is emelkedhet, ami 61 billió dolláros összpiaci értéket jelentene.

Layer-2 megoldások és skálázhatóság

A jelentés továbbá megjegyzi, hogy az Ethereum Layer-2 értékelési keretrendszer alkalmazásával a Bitcoin Layer-2 megoldások összértéke elérheti a 7,6 billió dollárt, ami a BTC összértékének körülbelül 12%-át teszi ki.

Bizalom és a bitcoin jövője

A Vaneck szerint a bitcoin jelentős szerepet játszhat a jövő pénzügyi világában, mivel az amerikai dollár, az euró, a brit font és a japán jen iránti bizalom csökken. Ahogy a globális GDP átrendeződik és a tulajdonjogokkal kapcsolatos aggodalmak nőnek, a bitcoin megbízható, semleges és változtathatatlan monetáris politikája miatt életképes alternatívává válhat.

Bár a skálázhatósági kihívások továbbra is fennállnak, a Layer-2 megoldások és szoftverfrissítések elősegíthetik a bitcoin elfogadását a nemzetközi kereskedelemben és tartalékvalutaként.