A Wyoming Egyetem létrehozza az első Bitcoin kutatóintézetet

Az intézet célja, hogy hozzáférést biztosítson az akadémikusok, újságírók, döntéshozók és a nyilvánosság számára a magas színvonalú Bitcoin kutatásokhoz.

Az intézet céljai és tevékenységei

A Wyoming Egyetem (UW) létrehozta az első Bitcoin kutatóintézetet, amely a Bitcoin tanulmányozására fókuszál. Az UW Bitcoin Kutatóintézet első igazgatója Dr. Bradley Rettler, a filozófia docense és a Resistance Money: A Philosophical Case for Bitcoin című könyv szerzője. Rettler a Bitcoin 2024 Konferencián, Nashville-ben jelentette be az intézet megalapítását.

Az intézet célja, hogy növelje a Bitcoin kutatások minőségét és hatását. Ezt új oktatói pozíciók létrehozásával, a jó akadémiai kutatások ösztönzésével és jutalmazásával, fiatal tudósok Bitcoin kutatási projektjeinek támogatásával, valamint kapcsolódó workshopok szervezésével éri el. Az intézet kutatókat fog összekapcsolni, és lektorált kutatásokat biztosít újságírók, döntéshozók és a nyilvánosság számára.

Akadémiai kutatások fejlesztése

Az intézet célja, hogy javítsa a jelenlegi akadémiai Bitcoin kutatások minőségét, amelyek jelenleg nem érik el a legmagasabb színvonalat. Törekszik arra, hogy pontosabb és alaposabb tanulmányokat készítsen a Bitcoinról, és biztosítsa, hogy ezek a kutatások mindenki számára hozzáférhetőek legyenek.

Stratégiai elhelyezkedés és együttműködések

A Wyoming Egyetem stratégiailag jó helyzetben van, hogy vezesse ezt a kezdeményezést, köszönhetően az interdiszciplináris akadémiai együttműködéseknek, a megújuló energiaforrások közelségének, valamint a támogató jogszabályi és szabályozási környezetnek. Az intézet együttműködik majd az egyetem különböző egységeivel, beleértve a filozófiai és közgazdasági tanszékeket, a Számítástechnikai Iskolát és a Blockchain és Digitális Innováció Központot.

Támogatási lehetőségek

Akik támogatni szeretnék a kutatást, adományozhatnak a UW Bitcoin Kutatóintézet számára. Az adományok levonhatóak az adóból, és az összes adományozott BTC-t megtartják – áll az intézet hivatalos oldalán.