A Bitcoin-milliárdos szerint a választások előtt ki kell nevezni az SEC új elnökét

A Winklevoss ikrek, Tyler és Cameron, amerikai vállalkozók és kockázati tőkebefektetők, akik leginkább a Mark Zuckerberggel folytatott jogi harcukról ismertek. A világ egyik legsikeresebb ikerpárja több mint 5 milliárd dolláros kombinált vagyonnal rendelkezik, a kriptovaluták iránt pedig 2013 óta lelkesednek, ezt mutatja a Gemini tőzsde 2014-es megalapítása is.

Most a tőzsde társalapítója, Tyler Winklevoss, szerint az Egyesült Államoknak az elnökválasztásig ki kell neveznie az SEC következő elnökét, mivel a kriptovaluta-iparnak nem szabad eltűrnie azt, hogy megismétlődjön Gary Gensler ámokfutása.

A Winklevoss ikrek Bitcoin evangelizmusa

A Winklevoss ikrek elkötelezettsége a Bitcoin és a kriptovaluták iránt a 2010-es évek elejéig nyúlik vissza. A testvérpár vagyona családi helyzetük mellett 2013-as befektetésükből ered, amikor a Facebook-per egy részét, mintegy 11 millió dollárt az akkor 120 dolláros Bitcoinba fektettek. A Bloomberg Billionaires Index szerint az ikrek vagyona 2021 elején meghaladta az egymilliárd dollárt, 2024 májusára pedig az 5,4 milliárd dollárt.

A testvérpár 2014-ben megalapította a Gemini tőzsdét, melynek célja a kereskedés biztonságos és szabályozott környezetben való biztosítása. Mielőtt 2024 januárjában jóváhagyták az első amerikai azonnali Bitcoin ETF-et, a Winklevoss ikrek többször próbálták kérvényezni az eszközt, de az SEC minden próbálkozásukat elutasította.

A Ben Mezrich által írt „Bitcoin Billionaires” című könyv a testvérpár sikertörténetét meséli el, és azt, hogyan találtak rá a digitális eszközökre, és miért népszerűsítik azokat. Kétség sem fér hozzá, hogy a testvérpár a Bitcoin világának egyik legismertebb és legbefolyásosabb párosa lett.

Új első embert kell kinevezni az SEC élére

Tyler Winklevoss egy hosszú X-bejegyzést tett közzé pénteken, melyben elárulta, hogy őt és testvérét nem hívták meg a Fehér Ház egyik eseményére, mivel a testvérpár nyíltan támogatja Donald Trump Bitcoin-kampányát. Tyler szerint az SEC következő elnökét ki kell nevezni a novemberi elnökválasztás előtt, mivel az elmúlt négy év szörnyű volt a kriptovaluta-ipar számára.

Tyler hosszú bejegyzésében azzal érvelt, hogy Joe Biden és Kamala Harris most egy utolsó esélyt kapnak, hogy helyreállítsák a demokraták kapcsolatát a kriptoiparral, mivel Gary Gensler, az SEC jelenlegi elnöke, 2021 februárja óta ellentmondásos szereplőjévé vált a pénzügyi világnak.

Bár Gary Gensler ötéves mandátuma 2026 júniusában jár le, az elmúlt években számos kijelentést tett és döntést hozott meg, amelyek ártottak a kriptovaluták térnyerésének.

Bitcoin-mentes politikai élet

Winklevoss azt szeretné azonban, ha a politikusok távol maradnának a kriptovalutáktól, és nem használnák kampányfogásnak a Bitcoint vagy a digitális eszközök térnyerését.

Tyler Winklevoss bejegyzése a Bitcoin 2024 konferencia második napján keletkezett, ahol többek között Donald Trump és Robert F. Kennedy Jr. is beszédet mondanak, melyben a Bitcoin szerepét méltatták az amerikai gazdaság és amerikai életmód javításában.

A nashville-i konferencián többek között Cynthia Lummis és Tim Scott szenátorok is előadásokat tartanak, az esemény főszereplője pedig Donald Trump lesz július 27-én.