Ez a két eszköz volt csak biztonságos 2024-ben

Az arany és a kriptovaluták voltak 2024 legnépszerű menedékbefektetési termékei. A pénzzel kapcsolatos aggodalmak növekedésével egyre többen használják ezeket az eszközöket befektetéseik diverzifikálására és vagyonuk védelmére.

Az arany és a kriptovaluták a legnépszerűbb menedék befektetési termékek 2024-ben

Ez az útmutató megvizsgálja, hogy miért tekintik az aranyat és a kriptovalutákat a legjobb menedékeszköznek, és hogyan használhatod fel őket a befektetésed során.

Miért van még értelme az arany befektetésnek 2024-ben?

Az aranyat régóta a vagyon tárolásának eszközeként használják, különösen akkor, ha a gazdaság ingatag. A legújabb piaci trendek ezt az elképzelést továbbra is támogatják.

Az ábra azt mutatja, hogy az arany ára erős maradt, és 2024-ben új csúcsokat ért el. Ez az emelkedés a folyamatos pénzzel kapcsolatos aggodalmaknak és a világban tapasztalt feszültségeknek köszönhető. Az arany stabilitása a piaci hullámvölgyek idején vonzóvá teszi azokat a körültekintő befektetőket, akik diverzifikálni szeretnék a pénzüket.

David Rosenberg, a Rosenberg-kutatási vállalat vezető közgazdásza és stratégája ezt a nézetet támogatja:

„Az aranyra szavazok, mert több ezer éves történelmi múltja van értéktárolóként, a Bitcoin volatilitásának egyötödével rendelkezik, és nem fenyegeti ugyanaz a piaci kockázat.”

A kriptovaluta, mint új biztonságos menedékeszköz

A Bitcoin és az Ethereum egyre népszerűbb, mint potenciális biztonságos menedékeszköz. Független természetük és korlátozott kínálatuk vonzó lehetőséget adnak azoknak a befektetőknek, akik a hagyományos bankrendszereken kívül keresnek opciókat.

Az arany árfolyama stabil

A Bitcoin diagram azt mutatja, hogyan teljesített a kriptovaluta 2024-ben. A nagy áringadozások ellenére a Bitcoin összességében erős maradt, és továbbra is vonzza a diverzifikációra törekvő kis- és nagybefektetőket.

Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója a kriptovaluták előnyei mellett érvel:

„A kriptográfia jobb opció, mint az arany. Az arany kényelmetlen és nehezen használható, míg a kriptovaluták biztonságos tárolási lehetőségeket és egyszerű használatot adnak a tranzakciók során.”

Az arany és a kriptovaluták használata a befektetésekben

Kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott megközelítés az arany és a kriptovaluta befektetések során. A szakértők azt javasolják, hogy vagyon 5-10%-át érdemes aranyba és 1-5%-át kriptovalutákba fektetni, attól függően, hogy mekkora kockázattal érzi magát még komfortosan az ember.

Ez a befektetési stratégia terv lehetővé teszi, hogy kihasználjuk mindkét eszköz előnyeit, miközben kezeli az általános kockázatot a bizonytalan időkben.

Alapvető szempontok a befektetők számára

Amikor aranyba és kriptopénzbe fektetsz a diverzifikáció érdekében, tartsd szem előtt a következő pontokat:

  • Az arany ára állandóbb volt a múltban, a kriptovaluták árfolyama nagyon ingadozó lehet.
  • A kriptovaluta szabályok megváltoztatása hatással lehet a jövőbeli értékekre.
  • A megfelelő tárolás elengedhetetlen mind a fizikai arany, mind a digitális eszközök esetében.

Minden esetben érdemes az egyéni lehetőségeket mérlegelni, mielőtt valaki befektet ezekbe az eszközökbe. A múlt ugyanis sosem garacia a jövőbeli teljesítményre.

Michael Saylor (a MicroStrategy volt vezérigazgatója) ezt mondta a Bitcoinról:

„A Bitcoin kereskedése olyan, mint egy évtizeddel ezelőtt az Apple, az Amazon, a Google vagy a Facebook kereskedése volt. Minél többet foglalkozol a piac időzítésével, annál több hibát követsz el. Ezek mind technológiai hálózatok voltak, amelyek dominánssá váltak.”

Az arany és a kriptopénz egyedülálló lehetőségeket kínál a befektetések diverzifikálására 2024-ben.