Újra 300$ fölött az ethereum, zöldben a teljes piac

Kétszámjegyű erősödést produkált a második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta, a publikálás idején 300$ körül tanyázik. A bitcoin szolid 8%-os pluszban.

A tegnapi nap folyamán az Ethereum rekord áresést könyvelhetett el egészen 249$ dollárig zuhanva. Az Ethereum univerzális alkalmazhatósága – mely eddig inkább erősségének számított -, a sok bukott ICO-projekt hatására, amik többségében az Ethereum mainnetet használják projektjeik elindítására, szignifikánsan befolyásolta az elmúlt napokban az ETH kilátásait.

Ugyanakkor mára mintha semmi se történt volna, az ETH árfolyama újra 300$, mintegy ~16% százalékot erősödött, vezetve a top 10-es koinok napi teljesítmény listáját. Az erősödés oroszlánrésze az éjjeli, ázsiai kereskedési órákban történt és kihatott az európai és amerikai traderek hangulatára is.

Az erősödés a piacokon egybeesik a tether újabb 170 millió dolláros USDT kibocsátásával, amit több turnusban kedden és a mai napon hajtott végre a cég. Amennyiben pusztán ennek köszönhető az erősödés, akkor nem számíthatunk hosszú távú erősödésre, bár igaz, a pumpának köszönhetően a kriptovaluták legalább elkerülték, hogy még tovább zuhanva éves rekordmélységekbe zuhanjanak.

Arthur Hayes, a Bitmex alapítója, aki korábban azt nyilatkozta, hogy a bitcoinnak le kell mennie 5000$ dollárig, hogy megindulhasson az 50 000$ felé, blogbejegyzésében az ETH-et shitcoinnak nevezte és elkerülhetetlennek látja a további gyengülést, méghozzá egészen 100$-ig.

A bitcoin szintén erősödött a hét eleji zápor után és a tegnapi ~5900 dolláros árszintről egészen ~6500 USD-ig katapultált. Itt ugyan megtörni látszik az erősödés, de később, az ázsiai piacok ébredése még adhat egy plusz löketet az árfolyamának.

300$ ether

A piaci kapitalizáció 200 milliárd dollár fölött van újra, a napi teljes kereskedési volumen 14 milliárd USD.

A robusztus altcoin erősödés ellenére a bitcoin dominancia tovább nőtt és 53%-on áll.