Andrew Tate kriptójával bennfentes kereskedés zajlik

Elég sokat írunk és írnunk is kell a mémcoinok egyik változatával, a „celebrity coinokkal” (híressség coinokkal) kapcsolatban. Ezek most a mémcoinok világának sztárjai és rengeteg különféle van már belőlük. Caitlyn Jenner JENNER-je, Iggy Azalea MOTHER-je és TOPG-je jól ismert tokenek a kategóriában, amelyre jellemző, hogy az ilyen celebrity coinokat maguk a hírességek is támogatják. Most azonban a közösségi média egyik sztárjának az influenszer Andrew Tate-nek DADDY tokenjét bennfentes kereskedéssel vádolták meg. Az alapján jöttek a vádak, hogy a Bubblemaps, egy kriptoelemző platform, kiértékelte a DADDY tokent birtokló címek on-chain aktivitását.

Csak óvatosan a celebcoinokkal

Az elemzés kiértékelése után megállapították, hogy a Solana-alapú token kínálatának 40%-át magának a hírességnek, Andrew Tate-nek küldték. A platform úgy véli, hogy a DADDY-hoz kapcsolódó tárcákban bennfentes kereskedelem folyik. A bennfentesek állítólag a token kínálatának 30%-át vásárolták meg a bevezetéskor, mielőtt Andrew Tate népszerűsítette volna a tokent az X-en. Így a Bubblemaps szerint most ezek a bennfentesek közel 45 millió dollárnyi nem realizált profiton csücsülnek.

Az @CredibleCrypto X-fiók arról posztolt, hogy ezek a celebrity coinok valószínűleg csak rövidtávú pénztermelők néhány embernek, és ezért arra kéri a kereskedőket, hogy ne támogassanak ilyen projekteket. Az @blknoiz06 néven futó elemző viszont kritizálta Andrew Tate-et és a DADDY tokent az állítólagos bennfentes tevékenység miatt. A Daddy Tate token egyébként 0,25 dollár környékén kereskedik, ami eléggé stabil szint, komolyabb kilengések nélkül az elmúlt néhány napban.