Itt egy alternatív megoldás új altcoin indítására

A kriptopiac hemzseg az olyan ICO projektektől, amik olyan problémákra kínálnak megoldást, amikről azt se tudtuk hogy létezik. Minden egyes héten tokenek tucatjai állnak a rajtvonalhoz a formás honlapjaikkal, a szofisztikált fehér könyveikkel és über-elismert tanácsadóikkal, hogy egyszer és mindenkorra megváltoztassák a világot.

Érdemes nem elfelejteni, a bitcoinnak nem volt ekkora piárja. A bitcoin indulásakor még nem álltak sorba vaporware megoldásokkal felszerelkezve az ICO-csapatok. Vajon hogyan teljesítene egy frissen induló új altcoin a jelen piaci körülmények közepette?

Valahogy így:

Nem sokan hallhattak a GEM (Global Exchange Medium) új altcoin nevét. Nem is csoda, hiszen nem volt milliókkal kitömött ICO forrásgyűjtés, sztárszakértők és drága marketing kampány. Ezidáig a legnagyobb médiafigyelmet egy New York szövetségi állami lokál híroldal szolgáltatta.

A coint nem lehet szinte sehol se elkölteni és valószínűleg két kezünkön meg lehet számolni hogy hány embernek van GEM coinja. Nekik is csak azért van, mert airdroppokon vagy bounty kampányon kapták.

És mégis, egy fontos mérföldkőhöz érkezett a projekt.

Így készül a legitimitás

A múlt héten a LetsDoCoinz, egy marginális kriptotőzsde listázta a GEM coint. A listázás egy még az ilyen frissen indult nevesincs tőzsdén is óriási akadályt jelent egy coinnak a hitelt érdemlőség rögös útján. Az alapító Justin Capoccia a következőket nyilatkozta e kapcsán:

Csak egy kis tőzsde, de ha már ide bekerülsz, azonnal növeli a legitimitásodat. Ha minden stimmel és úgy gondolják, hogy biztonságos vagy, akkor felraknak a tőzsdére.

Persze az sem utolsó szempont, hogy az alapító 100 000 GEM coint adományozott a LetsDoCoinz tőzsdének egy nyári promóciós kampányra. Egy már így is zsúfolt piacon bármi, amivel az ICO-tömeg fölé kerekedhetsz már marketingnek számít.

Justin Capoccia GEM alapító, szőlészet és borbár tulajdonos New York államban

Miért is?

A 24 éves Capoccia, a helyi üzleti iskola végzettje már 2009 óta érdeklődik a kriptopénzekért. Bitcoinnal kezdte ő is és a családi vállalkozása még mindig elfogadja, bár elmondása szerint nagyon kevesen élnek a lehetőséggel.

Szinte majdnem egyedül hozta létre a GEM coint az otthoni számítógépén azért, hogy megoldja a bitcoin, mint fizetőeszköz néhány problémáját. Nevezetesen a tranzakciók hitelesítése relatíve lassú és a magas coin érték és volatilitás sokakat elriaszt tőle. A GEM tranzakciók ezzel szemben szinte azonnaliak és nem szükséges, hogy felszökjön az ára. A célárfolyam, Capoccia szerint valahol fél és egy dollár között van.

Mit tartogat a jövő?

Sokan nem hallhattak a GEM coinról és a jövőben még csak ennyi figyelmet se kap mint most. De egy olyan világban, ahol még az anyját is eladná egy lambóért (képletesen) és a következő bitcoinért, az ilyen alulról szerveződő mozgalmak becsülendőek és támogatandóak.

Mert ki tudja, lehet 10 év múlva a GEM coint a top 10 kriptopénz között találjuk.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!