A legnagyobb amerikai hedge fundok fele már birtokol Bitcoin ETF-eket

A River nevű bitcoin oldal szerint 534 intézményi befektető portfóliójában, amelyek több mint 1 milliárd dolláros kezelt vagyonnal rendelkeznek, megtalálhatók a Bitcoin ETF-ek is.

A River a héten közzétett blogbejegyzésében felhívta rá a figyelmet, hogy több mint 534, egyenként 1 milliárd dollárt meghaladó vagyont kezelő intézményi befektető, már Bitcoin ETF-eket épített be portfóliójába.

Bitcoin etf birtoklás

A tulajdonosok sokszínű csoportjába fedezeti alapok, nyugdíjalapok és biztosítótársaságok is tartoznak. Ez a tény is nagyon jól bizonyítja a Bitcoin széleskörű elfogadottságát – írták a blogon, Hozzátették, hogy nevezetesen az Egyesült Államok 25 legnagyobb fedezeti alapjának több mint a felének már van valamilyen formában kitettsége Bitcoinban.

Ezek között van a Millennium Management is, amely jelenleg 2 milliárd dollárnyi Bitcoin eszközzel rendelkezik. Továbbá a 25 legnagyobb regisztrált befektetési tanácsadó (RIA – Registered Investment Advisor) közül 11, számos kisebb tanácsadó mellett, szintén rendelkezik Bitcoinhoz kapcsolható befektetéssel.

„Ha eladod a Bitcoinjaidat a Blackrocknak, valószínűleg soha nem fogod visszakapni.” – nyilatkozta Alex Leishman, a River vezérigazgatója.

Konkrétan a cégükre vonatkozóan azt írták, hogy élőben tapasztalják azt a tendenciát, hogy a Bitcoin minden cég mérlegének alapelemévé válik.

Bitcoin tulajdon

Jelenleg több mint ezer, a River platformját használó vállalat tart Bitcoint a pénzügyi tartalékában – írta a cég. Még egy évvel ezelőtt egy tipikus vállalkozás 2,5 BTC-t tartott, ami körülbelül 70 ezer dollár értékű volt. Azóta a tulajdoni részesedések több mint 4 BTC-re nőttek, értékük pedig 280 000 dollár fölé szökött.

Azt írták: „Már nem csak a MicroStrategy halmozza fel a bitcoint, hanem mindenféle méretű vállalkozás”.

A Bitcoin már abszolút a mainstream része

Emlékezzünk csak vissza, hogy napokkal ezelőtt Michael Saylor egy interjúban megjegyezte, hogy a Bitcoin most már hivatalosan is áttörte a falat a KYC és AML által szabályozott banki világban.

Amikor arról kérdezték őt, hogyan homogenizálódik a Bitcoin a növekvő szabályozások világában, azt mondta: „Szerintem most is ezt teszi már. A Block például évente 10 milliárd dollár értékű Bitcoint ad el a Cash App-on keresztül. Ők egy tőzsdén jegyzett vállalat. Betartják az AML és KYC előírásokat. Megfelelőséggel rendelkeznek. Felelősséggel tartoznak. A Fidelity Digital Assets több milliárd értékű bitcoint őriz. Biztos vagyok benne, hogy egy seregnyi jogász és pénzügyes gondolkodik ezen.”