Tavaly november óta nem voltak ilyen alacsonyak a Bitcoin tranzakciós díjak

A Bitcoin tranzakciós díjak 2023 november eleje óta nem zuhantak vissza ennyire, mint most, egy tranzakcióért ugyanis átlagosan 2,14 dollárt kell fizetni.

A BTC on-chain átutalása most megfizethetőbb, mint egész évben vagy 2023 novembere óta bármikor – ahogyan azt a bitinfocharts.com adatai mutatják. Jelenleg az átlagos tranzakciós díj 0,000031 BTC, azaz 2,14 dollár átutalásonként.

Bitcoin tranzakciós díj alacsony

A mempool.space adatai szerint a tranzakciók költsége virtuális bájtonként (sat/vB) 4 és 10 satoshi között van. Ez alacsony prioritású és magas prioritású tranzakciókat is magában foglal, amelyek ára 0,38 és 0,95 dollár között mozog.

Az Ethereumnál is olcsóbb most a Bitcoin hálózat

Bár az on-chain díjak jelenleg nagyon alacsonyak, a mempoolban a meg nem erősített tranzakciók száma meghaladja a 170 000-et. A Johoe statisztikái szerint 2024 április második hete óta több mint 150 000 meg nem erősített tranzakció várta a bányászok véglegesítését. A bányászok utoljára 2023 októberében ürítették ki majdnem a mempoolt, amikor a díjak hasonlóan alacsonyak voltak.

Az Ethereumhoz képest, amely a piaci kapitalizáció alapján a második legnagyobb blokklánc, a Bitcoin on-chain díjai jelenleg alacsonyabbak. A cikk írásakor az Ethereum hálózaton az átlagos on-chain díj 3,55 dollár, a medián díj pedig 1,26 dollár tranzakciónként. Fontos megjegyezni, hogy ezek a számok az ETH átutalására vonatkoznak, nem pedig az okosszerződésekre vagy egy ERC20 token átutalására.