Egy japán e-kereskedelmi óriás úgy döntött, hogy belevág az Ethereum-kereskedésbe

Egy japán e-kereskedelmi óriás, a Mercari, újabb jelentős lépést tett a kripto világ felé, mivel bevezette az Ethereum-kereskedési szolgáltatásokat alkalmazásában. A CoinPost japán médiaközpont szerint a vállalat május 21-én mutatta be az új szolgáltatást a Mercari felhasználói számára.

A Mercari Japánban a „legnagyobb piactér” címmel büszkélkedik, és egy olyan ún. „bolhapiac” platformot működtet, amely hasonlóan működik, mint az eBay.

Az utóbbi években a Mercari komoly hangsúlyt fektetett a kriptovalutákra, és már rendelkezik egy integrált kriptotőzsdével a piactér alkalmazásán belül. Sőt, a tőzsde már bizonyította is sikerét: egy tavalyi felmérés szerint az újabb japán kripto felhasználók nagyobb valószínűséggel használják a Mercari vagy e-kereskedelmi riválisa, a Rakuten kriptotőzsdéit, mint a régebbi kripto platformokat.

A Mercari és a kriptó

A Mercari kriptovaluta üzletága januárban jelentős bejelentést tett, amikor a tokiói székhelyű, kriptóval foglalkozó leányvállalata, a Melcoin közölte, hogy elfogadja a bitcoint BTC Price BTC Price a platformján.

A Melcoin a BTC fizetéseket dolgozza fel a platformon, és már több mint 100,000 Bitcoin tranzakciót teljesítettek. Érdekesség, hogy a vásárlók Bitcoinban fizethetnek, az eladók viszont jenben kapják meg az összeget, és az árak is csak jenben lesznek feltüntetve.

Márciusban a Mercari elindította a Bitcoin kereskedési szolgáltatásokat az alkalmazásában, most pedig az Ethereum ETH Price ETH Price felé nyit. Az ETH bevezetése szakaszosan történik, és a Mercari felhasználói hitel- vagy bankkártyával, illetve a vállalat saját hűségpontjaival is vásárolhatnak Ethereumot.

A vállalat szerint már körülbelül 2 millióan használják a BTC-kereskedési szolgáltatásait, ezért az Ethereum bevezetésétől is sikereket várnak. A Google Trends adatai szerint az év eleje óta jelentős növekedés tapasztalható Japán Ethereumhoz kapcsolódó kereséseiben. Az ETH iránti érdeklődés valószínűleg a spot Ethereum ETF-eknek köszönhetően ugrott meg az elmúlt hónapokban, és a vállalat ezt a hullámot készül ügyesen kihasználni.

google trends japán Ethereum

Japánban megugrott az érdeklődés az Ethereum iránt (Forrás: Google Trends)

A Mercari tehát ezzel az újítással nemcsak a kriptovaluták piacán erősíti pozícióját, hanem felkészül a jövőbeni trendekre is, hogy lépést tartson a technológiai fejlődéssel és a felhasználói igényekkel. Ez az új szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még kényelmesebben és biztonságosabban kereskedjenek kriptovalutákkal, miközben hozzájárul a kriptovaluták szélesebb körű elfogadottságához Japánban.