A bolygón jelenleg minden 96. ember bitcoin tulajdonos

Az út rögös volt, és a 2022 májusában kezdődő 12 hónap különösen sötét volt az iparág számára. A kriptovaluták mégis megmutatják rugalmasságukat, és folytatják integrációjukat a globális pénzügyi rendszerekbe.

Eddig 2024 különösen eseménydús évnek bizonyul. Az Egyesült Államokban jóváhagyásra került az első bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alap (ETF). A BTC Price BTC Price elfogadottsága azon címek számában is megmutatkozik, amelyek legalább 1 dollár értékű érmét tartanak.

2022-ben 35 millió cím rendelkezett legalább 1 dollár értékű BTC-vel, ami akkor a világ népességének 0,4%-a volt.

A BitInfoCharts.com 2024. májusi adatai azt mutatják, hogy a bitcoin tulajdonosok száma jelentősen megnőtt. Már 84 millió ilyen cím van. Ez azt jelenti, hogy a világon körülbelül minden 96. emberből egy birtokolhat legalább némi bitcoint. Ez a 8,1 milliárdos világnépesség valamivel több mint 1%-a.

Azon címek száma, amelyeken több mint 1 dollár értékű BTC van. Forrás: BitInfoCharts

Fontos megjegyezni, hogy ez a szám egy felső korlátot jelent, mivel egy személy több számlán is tarthat bitcoint, így személyenként egynél több cím is lehet. Az emelkedés egy része az árfolyam növekedésével is magyarázható, mivel a bitcoin ára ma 69 953 dolláron áll, miután 66,10%-kal emelkedett az előző év ezen napjához képest (YTD).

BTC YTD árdiagram. Forrás: Finbold

Növekszik a bitcoin tulajdonosok száma

Valószínű, hogy a jelenleg zajló kriptopiaci fellendülés felelős a releváns Bitcoin-címek számáért, mivel a befektetők valószínűleg szeretnék volna kihasználni a raliban rejlő lehetőségeket.

A trendet tovább erősítették a legutóbbi BTC felezési esemény körüli optimista előrejelzések, valamint a mainstream legitimizáció, amelyet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) Bitcoin ETF-ek jóváhagyása kínált.

Valóban, bár sok neves kriptovaluta támogató nem értékeli az SEC szigorú megközelítését az iparággal szemben, nagy valószínűséggel a végrehajtási intézkedésekből eredő magasabb szintű vita sokat tett azért, hogy a digitális eszközök ésszerű befektetésként tűnjenek fel a hagyományosabb kereskedők számára.