Ezekben az országokban döntött ma történelmi csúcsot a BTC

A Bitcoin árfolyama Ázsia és Dél-Amerika több országában is történelmi csúcsot ért el, miután 7%-os emelkedést produkált a nap folyamán. Ezzel a kriptopénz egyre közelebb kerül az Egyesült Államok dollárban elért csúcsához.

A CoinGecko alapján az eszköz ( BTC Price BTC Price ) jelenleg mindössze 2800 dollárral marad el az amerikai dollárban mért történelmi csúcstól – 73 738 USD.

Japánban a BTC a korai kereskedés során 11,15 millió jenes történelmi csúcsot ért el

btc

Ez az első alkalom, hogy az eszköz értéke meghaladta a 11 millió jent. A helyi valuta egyébként jelentősen gyengült az elmúlt hónapokban az amerikai dollárhoz képest, január óta 10%-os értékcsökkenést mutat a zöldhasúval szemben.

A vezető kriptovaluta árfolyama Argentínában is csúcsot döntött. Az eszköz értéke május 21-én 63,8 millió argentin pesó volt. A Fülöp-szigeteken szintén rekord dőlt, itt egy BTC rövid időre 4,18 millió pesót ért.

További országok, ahol a BTC ára elérte vagy nagyon közel került a március közepi csúcsárhoz, többek között Nagy-Britannia, Ausztrália, Kanada, Chile, Kolumbia, Egyiptom, Izrael, Norvégia, India, Dél-Korea, Tajvan és Törökország – jegyezte meg Thomas Fahrer iparági megfigyelő az X-en.

A hét elején egy piaci frissítésben a 10x Research kutatási vezetője, Markus Thielen azt jósolta, hogy „a 67 500 dollár feletti áttörés potenciálisan új történelmi csúcsokhoz vezethet”.

A BTC a cikk írásakor 70 945 dolláron kereskedik.