A Vatikán az ufókkal való találkozásra készülhet

A Vatikán évszázadok óta gondosan őrzi legféltettebb titkait. Az utóbbi években különösen igaz volt ez az ufókról, a természetfeletti jelenségekről és az univerzum rejtélyeiről szerzett tudásukra. Most viszont elérkezett az idő, hogy nyilvánosan beszéljenek ezekről a témákról. De miért éppen most?

A csütörtöki vatikáni sajtótájékoztató az első alkalom 1978 óta, hogy a Vatikán az ufókról, a természetfeletti jelenségekről és más „jelenésekről”. Ez önmagában is hatalmas dolog, de a bejelentés tartalma még érdekfeszítőbb. Jelentések szerint a Vatikán új irányelveket készül kiadni a természetfeletti jelenségekről, illetve „a földönkívüliekről és arról, hogyan fogják kezelni a jövőbeli találkozásokat”.

Mire utal ez a bejelentés?

Ha a Vatikán szükségét érzi, hogy irányelveket adjon ki a „jövőbeli találkozások” kezeléséről, akkor feltehetően úgy vélik, lesznek „jövőbeli találkozások”. Vajon mit titkolnak? Valószínűleg sokat.

Legutóbb a Vatikán 1978 februárjában tett hasonlót. Akkor Franjo Seper bíboros azt mondta, hogy a normák szükségesek voltak, tekintve, hogy az állítólagos jelenésekről szóló hírek gyorsan terjedtek a média révén. Mi változott azóta? Például az, hogy Ferenc pápa, meglehetősen érdeklődik a földönkívüliek témája iránt.

Ferenc pápa és a földönkívüliek

2023 végén Ferenc pápa az egyik beszédében közvetve arra utalt, hogy a földönkívülieket valójában meg lehetne keresztelni. A téma az első keresztények kapcsán kerültek szóba, akik társultak a „zsidókkal és pogányokkal”, és ezt valamilyen okból a földönkívüliekhez hasonlította. Azt mondta: „Ha például holnap marslakók expedíciója érkezne hozzánk, és néhányan közülük eljönnének ide […] és az egyikük azt mondaná: »De én meg akarok keresztelkedni!« Mi történne?”

Nem válaszolt a saját kérdésére, azonban hozzátette: „Ez soha nem volt a zárt ajtók minisztériuma, soha.” Ebből következik, hogy „nyitott ajtókkal” várja a földönkívülieket. Hogy nézne ki ez?

Dokumentumfilm a Vatikán titkairól

Egy új dokumentumfilm, a „God Versus Aliens” producere úgy véli, hogy a Vatikán fel akar készíteni minket arra a napra, amikor az emberiség végre kapcsolatba lép az űrlényekkel. Az idei Cannes-i Filmfesztiválon bemutatkozó dokumentumfilm felfedi a Vatikán ufókkal kapcsolatos titkait. Mark Christopher Lee díjnyertes filmkészítő szerint az, hogy a Vatikán új útmutatásokat tesz közzé a megjelenésekről, annyit jelent, hogy egyre közelebb kerülünk az UFO-jelenségekről szóló teljes beszámolóhoz.

A következőket mondta ezzel kapcsolatban: „A Vatikán évtizedek óta tanulmányozza az ufókat, és még egy saját bíborosa is van, aki az első kapcsolatfelvétellel foglalkozik. Kutatásaim alapján úgy vélem, hogy ez az új, jelenésekről szóló útmutatás azt bizonyítja, hogy az egyháznak tudomása van az ufók paranormális képességeiről.”

Mit tudnak valójában?

A Vatikán valószínűleg nem most fog minket beavatni minden titkába, de néhány dolog már egészen világos. Először is, a Vatikán úgy véli, hogy létezik földönkívüli élet. Másodszor, a Vatikán pozitív kapcsolatot kíván kialakítani azokkal a „földönkívüliekkel”, akik kapcsolatba lépnek az emberiséggel.

Egyes feltételezések szerint viszont mindez egy nagy megtévesztő hadjárat része lehet. Vagyis, ha netán beütne a végítélet, az emberek ösztönösen egy megváltó után kutatnak majd, a Vatikán pedig ekkor bemutathatja az embereknek a vélhetően paranormális képességekkel rendelkező állítólagos „földönkívülieket”. A természetfeletti lények felébreszthetik az emberek hitét, a hívek pedig örömmel követik majd a „fejlettebb faj” útmutatását a túlélésre.