A Block vezérigazgatója megduplázza a bitcoinba való befektetéseit

Jack Dorsey, a Block Inc. vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat a dollárköltség-átlagolás (DCA) módszerét alkalmazva havi rendszerességgel fog beruházni Bitcoinba. Ez a húzás tovább erősíti a Block elkötelezettségét a Bitcoin iránt és Dorsey vezető szerepét a kriptovaluta világában.

A DCA stratégia részletei

A dollárköltség-átlagolás (DCA) egy befektetési taktika, amely során egy adott összeget fektetnek be egy választott eszközbe rendszeresen, az eszköz árának ingadozása ellenére. A Block Inc. úgy döntött, hogy Bitcoin kapcsolatos termékeik bruttó nyereségének 10%-át fogja e módszer szerint befektetni. Az ilyen típusú befektetés előnye, hogy csökkenti a piaci volatilitásból fakadó kockázatokat, és hosszú távon kedvezőbb átlagárat biztosíthat. A vállalat így magyarázta a programot: „A DCA program keretében azt tervezzük, hogy 2024 áprilisától kezdve havonta vásárolunk bitcoint. Ezeket rövidebb időablakban fogjuk végrehajtani az alacsonyabb névleges kereskedelmi értékek és a 2020-hoz és 2021-hez képest javuló Bitcoin-likviditás miatt. A csúszás csökkentése érdekében úgy döntöttünk, hogy a Bitcoint egy kétórás ablakban vásároljuk meg, amely történelmileg a legnagyobb likviditással rendelkezik,” magyarázta a cég.

A Block korábbi és jelenlegi Bitcoin befektetései

A cég először 2020 októberében tűnt ki, amikor 4,709 BTC-t vásárolt, darabonként átlagosan 10,618 dollárért. A következő nagyobb vásárlás 2021 februárjában történt, amikor további 3,318 BTC került a cég tulajdonába, már 51,236 dollárért egyenként. A legfrissebb adatok szerint a Block jelenleg 8,038 BTC-t tart számviteli egyenlegén. Ezek a korai beruházások már most jelentős hasznot hoztak a vállalatnak, hiszen az eredeti 233 millió dolláros befektetésük mára körülbelül 573 millió dollárra nőtt.

A Block szerepe a Bitcoin ökoszisztémában

Nem csak vásárlásokkal, hanem újításokkal is bővíti a Block a Bitcoin ökoszisztémában betöltött szerepét. Legutóbb egy új „Bitcoin Konverziók” funkciót vezettek be a Square felhasználói számára, ami lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy bevételük egy részét közvetlenül Bitcoinba konvertálják. Ez a lépés tovább növeli a Bitcoin gyakorlati alkalmazhatóságát a fizetési szolgáltatások terén.