Az európai lakosok 73%-a bízik a kriptovaluták jövőjében

A Binance felmérése szerint a kriptopénzek egyre jobban terjednek Európában, ami a digitális eszközök fokozott integrációját és a lakosság optimizmusát mutatja.

A franciaországi, olaszországi, spanyolországi és svédországi felhasználók körében a válaszadók mintegy 73%-a pozitívan áll a digitális eszközök jövőjéhez. A jelentés szerint az európaiak számára a magas hozam, a decentralizáció és az innováció adja a legfőbb motivációt a kriptopiacra való belépésre.

A kriptók növekvő elfogadása Európában

A Binance közzétette egy nemrég készített jelentését, amelyben a világ legnagyobb kriptotőzsdéje 10 498 személyt kérdeztek meg a kiválasztott országokból.

A felméréséből kiderül, hogy az európai lakosok 73%-a optimista a kriptovaluták jövőjét illetően. Az eredmények az elfogadás, a növekvő bizalom és a növekvő hasznosság tendenciáját mutatták.

Nagyszerű hír a BTC rajongóknak! A Binance nemrégiben végzett felméréséből kiderül, hogy az európai lakosok 73%-a optimista a kriptovaluták jövőjét illetően!

– Áll a közleményben

Emellett kiemelték, hogy a résztvevők 82%-a legalább egy éve foglalkozik kriptovalutákkal, míg 73%-uk az elmúlt öt évben is aktív volt. A megkérdezettek 55%-a használja a kriptót mindennapi vásárlásokhoz, 10%-uk pedig heti rendszerességgel fizet kriptóval.

Az elfogadottság erősödését jelzi, hogy a kriptobirtokosok száma 2023-ban 34%-kal, közel 150 millió fővel ugrott meg. A januári 432 millióval szemben decemberre elérte az elképesztő, 580 milliót.

A válaszadók több mint fele aktív kriptokereskedő

A felmérés eredménye azt mutatja, hogy a válaszadók 53%-a aktív kereskedő. A vagyonuk védelme érdekében a válaszadók 65%-a a központosított tőzsdei tárcákat részesíti előnyben, míg 18%-uk hardveres tárcákat használ.

A kriptovaluták növekvő használata a mindennapi vásárlások során és a változatos alkalmazási lehetőségek rávilágítanak a digitális eszközök integrálódására. Azzal, hogy Európa élen jár a MiCA révén az iparág biztonságos és harmonizált szabályozási keretének bevezetésében, nyilvánvaló, hogy a régió aktívan előkészíti az utat a digitális eszközök mainstream elfogadásához

– Nyilatkozta Rachel Conlan, a Binance marketingigazgatója.

A Binance jelentése azt is megállapította, hogy a kriptoeszközök európai elterjedésének legfőbb mozgatórugói a magas hozamlehetőségek, a decentralizáció és a digitális eszközök által kínált pénzügyi autonómia, valamint az innováció és a technológia, amit a válaszadók 20%-a, 18%-a, illetve 17%-a ismert el.

Az elfogadottság növekedése szinte megkérdőjelezhetetlen. A január 10-én a a SEC által jóváhagyott Bitcoin ETF kérelmek erős legitimitást és nagyobb bizalmat adtak az iparágnak. Emellett a kriptovaluták több sport és szórakoztatóipari ágazatban is terjednek, amik tovább erősíthetik az ismertséget és az elfogadást.

Azonban a jó hírek ellenére, a kriptoiparban gyakran előforduló kihívások, mint az FTX összeomlása, vagy a Binance éveken át tartó jogi csatározása, elriaszthatják a befektetőket és a felhasználókat a további elköteleződéstől.