A Celsius 1 milliárd dollár értékű ETH-t utalt át központosított kriptotőzsdékre (CEXs), beindultak a pletykák

A megszűnt Celsius kripto-hitelezési platform 1 milliárd dollár értékű ETH Price ETH Price -t mozgatott át több központi tőzsdére. Ez olyan spekulációkat váltott ki, miszerint a hitelezők kriptóbankerülnek kifizetésre.

A csődbe ment kriptohitelező 443 961 ETH-t mozgatott olyan prominens kriptopénz tőzsdékre, mint a Coinbase Prime, a Paxos és a FalconX.

Hatalmas mennyiségű ETH-t mozgat a Celsius

A szóban forgó ETH-t január 25-én és január 26-án 13 tranzakció során vitték át a tárcákba. A befizetések a Celsius Network pénztárcájából a Paxos és a Coinbase Prime befizető tárcáiba történtek. A legnagyobb tranzakció 443 961 ETH volt, amely a tranzakció idején 984 millió dollárt ért. A Spotonchain adatai szerint a Coinbase tőzsdére küldött 297 454 ETH nagy része 12 tárca között oszlott meg. Valószínűleg egy OTC-ügylet részeként.

Mindössze két nappal korábban, január 24-én a Celsius 575 081 ETH-t mozgatott a Celsius Network néven megjelölt címekre, Staked ETH és Celsius Network Eth2 Depositor címen egy belső tranzakció révén. A Celsius november 13. óta elképesztő 757 626 ETH-t mozgatott olyan platformokra, mint az OKX, a Coinbase, a FalconX és a Paxos. A Celsius emellett még további 62 469 ETH-t tart, közel 139 millió dollár értékben.

Spekulációk tömkelege

Bár az ETH átutalásának pontos okai nem világosak, a feltételezések szerint a Celsius a hitelezőknek történő visszafizetésre készülhet. A Celsius vagyonelosztási GYIK-ja szerint korlátozott számú vállalati számla visszaszerezheti a kriptoeszközeit a Coinbase-en keresztül. Hozzátette továbbá, hogy a nem vállalati számlák esetében az Egyesült Államokban lévő hitelezőknek történő kifizetések a PayPal-on keresztül történnek. Az Egyesült Államokon kívüli hitelezőknek történő felosztások pedig a Coinbase-en keresztül futnak.

Kiosztások február közepén?

A Celsius hitelezőinek az X-en (korábban Twitter) működő, Celsius NewCo Community nevű közössége úgy véli, hogy a Celsius február közepén kezdené meg a likvid kripto szétosztását a hitelezők között, és erre 1 év állna rendelkezésre.

A Celsius a január 31-i hatályba lépési dátumot célozza meg. Várhatóan február közepén kezdődik a likvid kripto szétosztása az Earn hitelezőknek. A lehetőség egy évig lesz nyitva.

Az Arkham Intelligence adatai szerint a Celsius január 8. és január 12. között 95,5 millió dollárt utalt át a Coinbase-nek és további 29,7 millió dollárt a FalconX-nek.
A Celsius közölte, hogy a közelgő eszköz kiosztásra való felkészülés érdekében a likviditást biztosítva mozgatja az alapokat. A csődbe ment hitelező azt is közölte, hogy a szerkezetátalakítási folyamat során felmerülő költségek ellentételezése és a hitelezőknek történő időben történő kifizetések biztosítása érdekében felszabadítja meglévő ETH-részvényeit.

A Celsius csődgondnokai január 9-én bejelentették, hogy értesítik a hitelezőket arról, hogy minden olyan számlatulajdonos, aki a cég csődjét megelőző 90 napban 100 000 dollárt vagy annál többet vett fel, 2024. január 31-ig köteles lehet visszaadni azokat.