443 millió XRP-t mozgattak meg egyetlen tranzakcióval

Nagyon érdekes mozgásra figyel az XRP közösség, ugyanis nemrég 443,1 millió XRP cserélt gazdát. Ez egy 250 millió dollárnál is nagyobb értékű mozgás, nem csoda, hogy sokan felfigyeltek rá.

A Whale Alert X-fiókján jelent meg először hír arról a mozgásról, ami két tárca között történt január 16-án. Nem teljesen szokatlan az ilyen, az elmúlt időszakban volt már néhány hasonlóan meglepő mozgás.

Az XRP gigatranzakciók most már sokak figyelmét felkeltették

Legutóbb például 15 milliárd dollár értékű XRP mozdult meg január 14-én, ami 25,6 milliárd XRP tokennek felel meg. Csak hogy tudjuk miről van szó, ez a teljes XRP mennyiség közel fele. Azzal a tranzakcióval kapcsolatban végül az aggodalmakat a Bitfinex vezérigazgatója oszlatta el. Ő posztolt arról a tranzakció után, hogy valaki az ún. “Partial Payments Exploit” (részleges kifizetési sebezhetőség) segítségével végrehajtott támadással akart XRP-t lopni. Az ő közleménye szerint a Bitfinex biztonsági intézkedései sikeresen meghiúsították a támadást.

Ha visszatérünk a január 16-án történt mozgásra, akkor úgy tűnik, hogy a tranzakciónak az európai kriptotőzsdéhez, a Bitvavóhoz lehet köze. A küldő címe eléggé egyértelműen a Bitvavóra utal, míg a fogadó tárcáját éppen csak január 16-án aktiválták és az is az amszterdami székhelyű tőzsdéhez köthető. De mi lehet a mozgás hátterében? Valószínűleg egy normál tevékenységhez köthető lépésről van szó, amivel a Bitvavo a melegtárcáit igyekszik optimalizálni. Amiért talán komolyabb figyelem irányult rá, az a január 14-én történt, Bitfinex elleni lépés. És hát akkor még arról nem is esett szó, hogy milyen hatással lehetnek az XRP piaci dinamikájára a most már lassan mindennapos gigatranzakciók.