A SEC-vezér az X-en posztolt egyet a Bitcoin spot ETF döntés előtt

Annak ellenére, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem ütemezett már megbeszélést január 10. előttre, ez nem jelenti azt, hogy ne döntenének az amerikai Bitcoin spot ETF-ek jóváhagyásáról. A folyamat szerint Gary Gensler igazgató dönthet úgy is, hogy megbeszélés összehívása nélkül hajtja végre a döntésről szóló szavazást. Apropó, Gensler. A SEC vezér néhány órával azután, hogy a kérelmezők benyújtották valószínűleg a záró regisztrációs dokumentumaikat a hatósághoz, az X közösségi oldalon tett közzé egy posztot arról, hogy mit gondol a kriptovalutákról úgy általában.

Gensler posztja kifejezetten pozitív jel lehet

Alapvetően az igazgató a posztban arra hívta fel a kriptok iránt érdeklődő befektetők figyelmét, hogy nagyon óvatosan fektessenek be. Ahogy írta, “akik kriptobefektetéseket kínálnak, lehet, hogy nem az érvényes jogszabályok szerint járnak el”. Tehát a befektetőknek meg kell érteniük, hogy kulcsfontosságú információk nem állnak rendelkezésükre. És a megfelelő védelmet sem fogják megkapni, ha kriptoba fektetnek. Ha a múltból levonhatóak következtetések, akkor Gensler posztja jó hír is lehet. Amikor 2021-ben a SEC egyik fiója hasonló figyelmeztető posztot tett közzé, másnap 2021. október 15-én jóváhagyták a bitcoin futures ETF kérelmeket.

Gensler mostani posztja három órával azután érkezett, hogy a Grayscale, ARK/21Shares, BlackRock, Bitwise, VanEck, Wisdomtree, Invesco/Galaxy, Fidelity, Valkyrie és a Franklin Templeton beküldték a kiegészített S-1 dokumentumaikat. Ez az utolsó lépés egy SEC elutasítás vagy jóváhagyás előtt, állítják a szakértők. A SEC vezér posztjában összességében tehát meglepetés nincs. Volt már hasonló SEC-poszt és Gensler álláspontját a kriptokkal kapcsolatban már régóta ismerjük. Szerinte ugyanis a Bitcoin egy spekulatív befektetési eszköz és ezt már jó pár alkalommal elmondta az évek során.