Rekordszintre értek az Ethereum bálnák vásárlásai

Blokklánc adatok szerint az Ethereum bálnák komoly bevásárlást tartanak a jelenlegi időszakban egy várható áremelkedés előtt. Kriptobálnának azokat hívjuk, akik jelentős összeget tartanak egy specifikus digitális eszközből. Január első hetében néhány tárca komoly ETH bevásárlásokat hajtott végre az árvolatilitást kihasználva. A ‘0x9314’ tárcát birtokló bálna például január ötödikén 48 millió dollárért vett 21192 ethert átlagosan 2265 dolláros áron.

Az Ethereum stabil árteljesítményére a bálnák optimistán reagálnak

A fentebb említett bálna még tavaly januárban kezdte őrült bevásárlási rohamát, és már több mint 80 ezer ETH-t vett. Többnyire decentralizált tőzsdéken és a Binance-n, átlagosan 1790 dolláros áron. Ezeket a vásárlásokat az Aave és Liquidity DeFi protokollokból származó kölcsönökkel finanszírozták, ami egyértelműen arra utal, hogy az ETH árának jövőbeni növekedésére spekulál a bálna. Egyébként az eltelt egy évben tekintélyes, 26%-os profitot össze is szedett, ami 35 millió dollárnál is nagyobb összeg. A LookOnChain két másik bálnát is azonosított, akik jelentősebb mennyiségű BTC-t és ETH-t vásároltak nemrégiben. A kettő összesen 1300 ETH-t szerzett 2225 dolláros áron.

A 150 legnagyobb ETH saját kezelésű tárca már több mint 56 millió ethert birtokol, ami történelmi rekord. Ez a tevékenység rengeteg elemző és kriptoinfluenszer fejében egyet jelent azzal, hogy komoly áremelkedés várható a köezli jövőben. Eddig az évben egyébként az ETH stabilan tartja magát a 2150 dolláros szint felett (aktuálisan: ETH Price ETH Price ). Az elmúlt évben alapvetően gyengébb teljesítményt nyújtott az ether árfolyam az olyan riválisokhoz képest, mint mondjuk a Solana. Utóbbi esetében háromszámjegyű növekedés volt tapasztalható, míg az ETH “csak” 90%-os növekedést produkált. Ennek ellenére az elemzők pozitív jóslatokat fogalmaztak meg 2024-re az ETH árát illetően, a manapság állandóan jóslatokkal operáló VanEck szerint 2030-ra akár 50 ezer dollár is lehet egy ether.