A bányászok elkezdték kiárusítani a bitcoinállományukat

A Bitcoin bányászok hirtelen elkezdték kiárusítani a BTC-állományukat a kriptotőzsdéken, ami a hónapok óta tartó emelkedő árfolyammozgás lehetséges megfordulását jelezheti. SignalQuant elemző cég vasárnapi posztja szerint a bányászok rövid távú viselkedésére való odafigyelés szükséges lehet a “bölcs befektetéshez”.

A bányászok viselkedésének jelentése

A bányászok az első címzettjei a Bitcoin hálózat által kibocsátott összes új coinnak, valamint a felhasználók által fizetett összes tranzakciós díjnak. Mint ilyenek, ők a végső irányítói annak, hogy új érmék kerüljenek a piaci forgalomban lévő kínálatába, vagy maradjanak elfekvőben.

A bányászok csoportosan tekinthetők az egyik legnagyobb bálnának, és amikor nagy mennyiségben adnak el BTC-t a tőzsdéken, az árfolyam jelentős lefelé irányuló nyomást tapasztal.” – írta elemzésében a SignalQuant. A kommentelők ezután rögtön arra szavaztak, hogy a bányászok által a BTC eladások egyértelműen medvés indikátornak tekinthető.

Az elemző 2023. májusának közepére hivatkozott, amikor a bányászok eladásának megugrását a Bitcoin árfolyamának fokozatos lecsúszása követte. Ekkor az árfolyam 27 000 dollárról június közepére egészen 25 500 dollárra esett vissza. Erre egy két hónapig tartó, 30 000 dollár feletti Bitcoin rali után került sor, amelyet az amerikai bankcsődök és az Ordinals iránti izgalom kombinációja hajtott.

Ma a Bitcoin hasonló helyzettel néz szembe. Miután a Bitcoin spot ETF-ek közelgő jóváhagyása miatti izgalom közepette 45 000 dollár fölé emelkedett az árfolyam, a bányászok az elmúlt héten több százmillió dollárnyi BTC-t adtak el.

Bitcoin bányászok

Az eladási hullám a legnagyobb május óta, és a bányászok profitrealizálásának jelét tükrözi a különösen jövedelmező BTC árak időszakában.

Hasonlóképpen, a mostani eladási szakasz a magas Ordinals aktivitás időszakát követi, ami felhajtotta a hálózati tranzakciós díjakat, és a bányászok számára egy teljesen új jövedelmező profitforrást jelentett. Januártól a világ legnagyobb bányászai átlagosan 1,73 BTC/blokk többletdíjat szednek be, ez 27%-os bónusz a szokásos 6,25 BTC-s blokkjutalomhoz képest.

Robbanás előtt áll a Bitcoin?

A SignalQuant-tal ellentétben azonban a Matrixport nemrég azt állította, hogy a Bitcoin ebben a hónapban akár 50 000 dollár fölé is ugorhat, miután az ETF-ek jóváhagyása hatalmas tőkebeáramlást indíthat el.

“Az intézményi befektetők nem engedhetik meg maguknak, hogy ismét lemaradjanak egy esetleges raliról. Ezért azonnal vásárolni kell, amikor a piacok 2024-ben megnyitják a kereskedést.” – írta a kriptoplatform hétfőn. “Azonnali ralira számítunk, amely ismét váratlanul éri a befektetőket”.

Az év végére a Matrixport szerint a Bitcoin elérheti a 125 000 dollárt. Hasonlóan a Standard Chartered tavaly évvégén 120 000 dolláros árfolyam-előrejelzést mondott be 2024 végére.