CZ távozása után szerelme mozgatja a szálakat a Binance-nél

Sokáig nem gondolta senki, hogy egyszer megtörténhet, hogy nem Changpeng CZ Zhao lesz a Binance kriptotőzsde vezetője. Viszont miután egyezségre jutott az amerikai hatóságokkal egy pénzmosás elleni törvények megsértése miatt indított ügyben, lemondott pozíciójából. Az amerikai kormány által felhozott vádak szerint a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance terrorizmus, drogkereskedelem elősegítéséhez és szankciók elkerüléséhez járulhatott hozzá. Aki viszont eddig megúszott mindent, az Yi He, a Binance társalapítója és második számú embere.

Yi He – a nő, aki a Binance-nél most mozgatja a szálakat

Kevesen tudják róla, hogy ő Zhao szerelme és egyben három gyermekének anyja is. Amióta CZ tehát lemondott, a 37 éves Yi He is jobban előbújt eddigi rejtőzködéséből és minden bírálót keményen helyretett már többször a közösségi oldalakon. Nem is olyan régen a Binance kínai felhasználóival folytattak nyilvános beszélgetést online a cég újonnan kinevezett vezérigazgatójával, Richard Tenggel együtt. Zhao távozása után egyébként Yi He lett a legnagyobb részvényes is a cégen belül. És ő az aki irányítja a teljes marketinget és a befektetési részleget is. Jelenleg külön él Zhaótól, hiszen a férfi Seattle-ben várja az ítélethozatalát, míg He Abu Dabiban tartózkodik többnyire.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium által megfenyített Binance viszont továbbra is a kriptotőzsdék legnagyobbika, amely naponta több milliárd dollárnyi kereskedést bonyolít. Yi He már be is vetette befolyását a Binance új, az amerikai hatóságok által megbízott, többségében független igazgatótanácsának kiválasztásában. Legalábbis ezt mondták el a toborzási folyamatot ismerő személyek. Azok között, akiket a Binance vezetői a közelmúltban megkerestek egy igazgatósági pozícióra, ott volt például Ella Zhang, Yi He közeli barátja is, aki korábban a Binance kockázati tőke részlegét vezette. Úgy tűnik tehát, hogy a CZ és a Binance elleni hatósági hajtóvadászat közepette új, a szabályozókra jobban odafigyelő menedzserek emelkedhetnek ki. És ez összességében még jót is tehet a cégnek hosszútávon.