Itt a Midjourney 6, amivel már szövegeket is írhatsz a képre!

A mesterséges intelligenciával működő Midjourney képgenerátor fél évvel az 5.2 megjelenése után kiadta népszerű eszközének 6. verzióját. A legújabb modell már képes rövid szövegek hozzáadására a fotókon, valamint hosszabb kérések megértése mellett nagyobb részletességű képeket is le tud generálni.

A Midjourney először 2022 júliusában lépett be a köztudatba. Azóta minden egyes frissítéssel gyors és lenyűgöző fejlődést ért el a képek minőségében és pontosságában.

Ez a kiadás egy olyan időszakban érkezik, amikor a Midjourney-re nagyobb nyomás helyeződik a versenytársai által. Az egyik erős riválisa az OpenAI DALL-E 3, amely szintén képes szöveget generálni. Hasonlóképpen, a Meta ingyenes eszközei és az olyan szolgáltatások, mint a Leonardo is egyre nagyobb kontrollt kínálnak a képgenerálás felett.

Mi újság a Midjourney v6-ban?

A Midjourney legújabb kiadása hosszabb prompt-ok feldolgozását, a színek, árnyalatok, és a szöveg pontosabb szabályozását és a kimenet finomhangolását teszi lehetővé a chat bottal folytatott beszélgetésen keresztül. A kívánt szöveget idézőjelek között kell megadni!

A legújabb frissítés már egy ideje fejlesztés alatt áll, az előfizetők kiválasztott csoportjai tesztelték és összehasonlították a kimenetet az általános minőség javítása érdekében.

Hol érhető el a Midjourney v6?

A Midjourney hatodik verziója minden korábbihoz hasonlóan elérhető a Discordon keresztül. Miután kifizetted az előfizetést, üzenetekben kapsz hozzáférést a chat bothoz, ahol megkérheted az általad elképzelt kép megalkotására.

Annak, hogy a 6-os verziót használd, két módja van. Először is kiválaszthatod alapértelmezett modelként a v6-ot a beállításokban. A másik opció pedig, hogy a promptok (kérések) végére írod azt, hogy:– v6. Ez biztosítja, hogy a szoftver a megfelelő modellt használja a kép generálásához, miközben továbbra is az 5.2-es verziót használja alapértelmezés szerint.

A Midjourney elkezdte megnyitni a webes verzióhoz való hozzáférést azon felhasználók számára, akik már több mint 10 000 képet generáltak.

ÖSSZEHASONLÍTÁS: 5.2 versus 6

(A képek bal oldalán látható a Midjourney 5.2-es verziójának eredménye, míg a jobb oldali a legújabb, a 6-os verzió eredménye.)

Prompt: Elon Musk egy unikornison

Midjourney

Prompt: egy sarki kocsma, ahol egy neon feliraton az áll: „open late”

Midjourney

Prompt: egy bort kóstoló férfi egy borospoháron keresztül

Midjourney

Prompt: egy fazék pörkölt fakanállal, felülnézetből

Midjourney