Befagyasztás és számlazárás: mi folyik a MEXC-en?

A MEXC kriptotőzsde a “rendellenes kereskedési tevékenységekre” reagálva érvényesítette szolgáltatási feltételeit a pénzeszközök befagyasztására és a számlák korlátozására.

A kriptotőzsde állítólag befagyasztotta több kereskedő számláját és lefoglalta pénzeszközeiket az X több jelentése szerint. A tőzsde azt állítja, hogy az akciókat “rendellenes kereskedési tevékenység” indokolta.

A MEXC felhasználói december 16. óta panaszkodnak a fiókkorlátozásokra. Az X-en a Vida álnevű kereskedő azt állítja, hogy 92 ezer dollárnyi Tether tűnt el a számlájáról. Mindez azután történt, hogy a közelmúltban 15 napon keresztül több kereskedésből származó nyereséget ért el a MEXC határidős piacán.

Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és benyújtottam a dokumentumokat, majd a második napon a számlámon lévő pénzeszközöket TÖRÖLTÉK a megbízási előzményekkel együtt.

– írta.

A Vida által megosztott képernyőképek azt mutatják, hogy a MEXC ügyfélszolgálata elismerte, hogy a kockázatellenőrző rendszerük problémát jelzett a kereskedésekkel kapcsolatban, amelyet később a tőzsde munkatársai kivizsgáltak. A MEXC nyilatkozata szerint:

Ami az Ön által felvetett számlakorlátozásokat és a határidős kereskedéssel/eszközökkel kapcsolatos kérdéseket illeti, a kockázatkezelési rendszerünk és az illetékes személyzet alapos vizsgálatot végzett. Megállapítottuk, hogy az Ön számláján és a kapcsolódó számlákon rendellenes kereskedési tevékenység folyt. A felhasználási feltételekkel összhangban intézkedéseket tettünk a felmerült veszteségek behajtására.

Az elmúlt napokban több kereskedő is hasonló jelentéseket tett közzé. Egy szeptember óta problémákkal küzdő felhasználó szerint egy 8000 dolláros kereskedést követően befagyasztották a számláját a tőzsdén. E felhasználó szerint más, a MEXC-en kereskedő ismerősei is tapasztalták ugyanezt a problémát az elmúlt hetekben.

A MEXC szolgáltatási feltételei szerint a tőzsde “jogosult kivizsgálni a jelen megállapodás megsértését, egyoldalúan megállapítani, hogy Ön megsértette-e a jelen megállapodást, és az Ön beleegyezése vagy előzetes értesítése nélkül a vonatkozó jogszabályok alapján intézkedéseket tenni“.

A feltételek szerint az ilyen intézkedések közé tartozik például a megrendelési kérelmek blokkolása és lezárása, a számlák befagyasztása, az incidensek jelentése a hatóságoknak, az állítólagos jogsértések és a megtett intézkedések közzététele, valamint a jogsértő információk törlése.

A MEXC egy 2018-ban alapított centralizált kriptotőzsde, amelynek székhelye a Seychelle-szigeteken található. Honlapja szerint a kereskedési szolgáltatások az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában nem érhetőek el. A tőzsde több mint 2000 páron kínál kereskedést.

A cikk írását követően a MEXC X-fiókján újabb bejelentést tett.