Most már biztos, hogy a Binance-alapító az USA-ban marad

Egy seattle-i szövetségi bíró december 7-én úgy rendelkezett, hogy Changpeng CZ Zhao, a Binance kriptotőzsde alapítója nem hagyhatja el az Egyesült Államok területét. Addig nem, amíg nem születik ítélet a pénzmosási vádakhoz kapcsolódó jogi eljárásában. Richard Jones bíró tehát helyt adott az ügyészek kérésének az utazási korlátozások vonatkozásában. Ő volt ugyanaz a bíró, aki még korábban engedélyezte Zhao számára, hogy a februári ítélethozatal előtt visszatérhessen otthonába az Egyesült Arab Emírségekbe.

Zhao maga ment az USA-ba tárgyalni, mégis szökési veszélyt látnak az ügyészek

Most tehát a bíró megváltoztatta döntését, főleg azt figyelembe véve, hogy Zhao hatalmas vagyonnal rendelkezik és az Egyesült Arab Emírségeknek nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal. A Binance alapító múlt hónapban vallotta bűnösnek magát abban a vádban, hogy a Binance nem működtetett hatékony pénzmosás elleni programot. Jelenleg 10-18 hónapnyi börtönbüntetés van kilátásban számára. Zhao ügyvédei próbálták ugyan az ügyészség indítványát támadni, miszerint ügyfelük hajlandó mindenben együttműködni a hatóságokkal, a bíró ezt nem így látta.

Jones bíró szerint a családja bármikor meglátogathatja és az Egyesült Államokban is szabadon mozoghat a Binance-alapító. Viszont ha egyszer eljutna az Egyesült Arab Emírségekbe, akkor lehet, hogy nem lehetne rajta többé végrehajtani semmilyen íteletet. Ez már nem teljesen Binance-hoz köthető ügy, hiszen annak éléről Zhao novemberben lemondott. Azután, hogy 4,3 milliárd dolláros egyezségre jutott a hatóságokkal. Saját egyezsége alapján 10-18 hónap börtönre és 50 millió dolláros bírságra számíthat.