A kriptoellenes bankvezér fiát nem győzik meg anyuci érvei

Az Európai Központi Bank (ECB) elnöke, Cristine Lagarde egy diákokkal tartott panelbeszélgetésen felfedte, hogy a fia az ő figyelmeztetései ellenére fektetett kriptovalutákba. “Teljesen figyelmen kívül hagyta, amit mondtam” – beszélt róla Lagarde. Azt is elmondta, hogy amikor fia állítólagosan a befektetett pénze 60%-át elvesztette, ismét elbeszélgetett vele a kriptos befektetésekről. A frankfurti beszélgetésen kiderült, hogy a második elbeszélgetés során a fia már nyitottabb volt anyja igazának elfogadására.

Lagarde a teljesen kontrollált pénzügyi rendszerekben hisz

Lagarde-nak két harmincas fiúgyermeke van, de azt nem árulta el, hogy melyikről fiáról van szó. Ahogy azt sem, hogy melyik krioptovalutába fektetett gyermeke. Az ECB vezető aztán ismét elmondta a szokásos kripto-ellenes kirohanását, amely szerint az embereknek joguk van abba fektetni, amibe akarnak. De nem szabadna engedni őket büntetőjogilag szankcionált kereskedelembe belevágni. Mondjuk ezen már meg sem lepődik az ember, tekintve, hogy Lagarde-nak minden negyedévre jut egy emlékezetes kriptoellenes megnyilatkozása.

Tavaly júniusban azt mondta például, hogy a DeFi és a kripto komoly kockázatot jelent a pénzügyi stabilitásra. Aztán mostanában azt erősítgette, hogy a kriptovaluták bizonyára a szankciók elkerülésére is használhatóak. Az ECB pont egy hónapja döntött egyébként úgy, hogy előrelép a központi banki digitális valuta (CBDC) projektjével, két évnyi vizsgálódás után. A következő szakaszban már azokat a szolgáltatókat akarják megtalálni, akik segítenek a teljes egészében központilag kontrollálható CBDC platfrom és infrastruktúra kialakításában.