Egy kereskedő 1000 dollárból 325 ezret csinált a CZ tokennel

Kihasználva a Binance körüli események szelét, egy szemfüles kriptovaluta kereskedő alig 18 óra alatt kicsivel több mint 1000 dollárból 325 900 dolláros vagyont csinált.

A Reflection elemző szerint a kereskedő, akinek a kriptotárcája 0xafbd-vel kezdődik, a nyereséget a Binance alapítója emlékére készült CZ tokennel sikerült megszereznie. A token ára ugyanis brutálisan megemelkedett, miután a férfit bűnösnek találták és lemondott a vezérigazgatói posztjáról.

A Binance beleegyezett az „általa elkövetett bűncselekmények miatt” kiszabott pénzbírság kifizetésébe, amelyet az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb vállalati büntetésének minősítették. A kriptovaluta tőzsdének 4,3 milliárd dollárt kell kifizetnie a szabályozó hatóságoknak, Changpeng Zhao (CZ) pedig lemondott és bűnösnek vallotta magát az amerikai pénzmosás elleni követelmények megsértésében.

Kapcsolódó: Nem állt földbe a Binance CZ büntetése után

A hír érkezte után rengeteg CZ inspirtálta tokent megszületett, ha pedig valaki elég ügyes volt, akár 220 000 dolláros nyereségre is szert tehetett.

Amint azt a Reflection is kiemelte, a kriptovaluta szektorban, amikor valami jelentős fejlemény történik, általában több kriptopénzt piacra dobnak, s megesik, hogy rövid időn belül egekbe szökik az árfolyamuk. De a kereskedők nyereségét az utóbbi időben több token is növelte – ilyen például a PepeCoin, amelynek segítségével néhányan több mint 60 000 dollárt kerestek. Egy másik befektető 98 dollár értékű kriptopénzből alig több mint 90 nap alatt 1,1 millió dollárt szakasztott.

További érdekes híreink: