Új szervezet alakult Szerbiában a Bitcoin támogatására

Új nonprofit egyesület alakult Belgrádban, Szerbia fővárosában, amelynek célja a Bitcoin oktatásának, kutatásának és fejlesztésének támogatása.

A HUB21 egyesület azért indult, hogy megértsék az ökoszisztémát és beépítsék azt Szerbia fejlődő informatikai környezetébe. A kulturális pezsgéséről és történelmi innovációjáról ismert Belgrád városa olyan szakembereket és befektetőket kíván magához édesgetni, akik jártassak a Bitcoin világába. Az ugyanis köztudott tény, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az informatika tanítására, a kriptovaluta projektek száma az országban azonban kifejezetten alacsony. A cél tehát, hogy a feltörekvő programozókat, művészeket, grafikusokat és vállalkozókat kiképezzék, hogy kihasználhassák a Bitcoin iránti növekvő érdeklődést.

Többször írtunk már egyébként a szerbiai Fülöp herceg Bitcoin iránti elkötelezettségéről. Nemrégiben egy podcastban osztotta meg elképzeléseit a BTC állami szintű bevezetésével kapcsolatban. Példaképként tekint ugyanis a közép-amerikai Salvadorra, amely 2021-ben a világon elsőként fogadta el a bitcoint törvényes fizetőeszközként. De nemrégiben megnyílt egy Bitcoin Hub közösségi tér is Belgrádban, amellyel azt tervezik, hogy helyi fejlesztőkkel együttműködve Bitcoin központú vállalkozásokat hoznak létre.

A HUB21 programja magába foglalja a szerb nyelvű oktatási források biztosítását, rendszeres találkozókat, workshopokat, szemináriumokat, valamint egy közös, befogadó tér létrehozását a kezdők és szakértők számára egyaránt. Az egyesület segíteni kíván a helyi tehetségek kezdeményezéseinek előmozdítására.

A szervezetet támogatták többek között a Primal.net és a PeakShift startupok is. A HUB21 weboldalát ezen a linken keresztül érheted el.

További érdekes cikkeink: