Bitcoin kereskedőket is zavarba ejtő áringadozások: a forgalom csökken, az árfolyam nő

“Valami nem stimmel” a bitcoin árfolyamának legújabb emelkedésével kapcsolatban, szól a figyelmeztetés a kereskedőknek, miközben a bitcoin nyitott pozíciói átlépték a 17 milliárd dolláros szintet.

Bár a BTC Price BTC Price árfolyama először érintette a 37 ezer dollárt az elmúlt 18 hónapban, a kereskedők gyanakodva tekintenek a BTC árfolyammozgására.

A BTC ármozgásával valami “nem stimmel”

A hirtelen jött éjszakai nyereségek után a bitcoin megpróbálja áttörni az ellenállást a 40 ezer dolláros szint felé haladva.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD elkapta a 37 ezer dolláros szintet, miután áttörte azt, még a Wall Street nyitása előtt.

A legnagyobb kriptovaluta még mindig meglepi az egyes piaci szereplőket erősségével. Októberben közel 30%, novemberben pedig eddig 6,6%-os növekedést könyvelhet el.

Az on-chain monitorozási platform, a Material Indicators szerint, a probléma a kereskedési volumenben rejlik. Legújabb X (korábban Twitter) bejegyzésében azt írja, hogy a felfelé irányuló mozgás gyors volt, de erős volumen formájában látható támogatás nincs meg a jelenlegi szinteken.

A támogatás új bukás elleni védelemmel van megerősítve a 33 ezer dolláros szinten. Eközben az ellenállás a 40 ezer dolláros szinten a 42 ezer dolláros tartományra emelkedett,

– jegyezte meg.

A bejegyzésbene egy mellékelt ábra a BTC/USDT megbízási könyv likviditását mutatta a Binance-n.

Számomra a legnyilvánvalóbb red flag az, hogy az áremelkedést csökkenő volumen mellett látjuk. Ez általában nem végződik jól, de majd meglátjuk, hogy ezúttal mi lesz a helyzet.

A népszerű kereskedő, Skew közben azt írja, hogy a bálnák eladása folyamatban van a 40 ezer dolláros szint felé – ez most már valószínűleg önmagában is egy kulcsfontosságú pszichológiai szint.

A nyitott pozíciók a hét hónapos csúcsot közelítik

Mindeközben a a pénzügyi kommentátor Tedtalksmacro az emelkedő nyitott pozíciókra (OI) mutatott rá, amely az utóbbi hetekben és hónapokban hirtelen felfelé irányuló mozgások alapját képezte.

A CoinGlass adatai szerint a teljes bitcoin határidős nyitott pozíciók száma több mint 17 milliárd dollár volt a cikk írásakor. Ez a legmagasabb érték április közepe óta.

A medve alatt a piac elhalványítja ezeket az OI-impulzusokat –> ragadozó, ingadozó környezet.

– írta Tedtalksmacro az utólagos elemzésben.