A Luxor új bányászati terméke 10% és 13% közötti hozamot ígér

A Luxor Technology, bitcoin-bányászati szolgáltató egy új, hashráta-alapú termék bevezetésére készül, amely 10% és 13% közötti hozamot kíván elérni, és jelentős előnyben részesíti mind a bányászokat, mind a befektetőket.

Az innovatív megközelítés lényege Matt Williams, a Luxor származtatott ügyletekért felelős vezetője szerint, hogy a befektetők Bitcoin-t nyújtanak biztosítékként. A Luxor ezt követően ezt a Bitcoint kölcsönadja a bányászoknak, ezzel lehetővé téve számukra, hogy az általuk bányászott Bitcoin tulajdonjogát megőrizzék, miközben bányászati jutalmakat kapnak és hashráta kereskedésből származó hozamot termelnek.

Williams úgy véli, hogy ezáltal a bányászok “jobb” hozzáférést kapnak a tőkéhez, mivel nem kell majd eladniuk a bányászott BTC-jüket a működésük finanszírozásához. A hashrátát alacsonyabb áron vásárolják meg, majd magasabb áron adják el, ezzel termelnek hozamot a befektetőknek.

“Ez gazdaságilag életképesebb opció lehet a bányászok számára. Hiszen úgy kaphatnak előre finanszírozást, hogy közben megtartják a bányászott Bitcoin tulajdonjogát” – tette hozzá.

A Luxor hangsúlyozta, hogy nem saját bányászpoolt használ, hanem csak közvetítőként lép fel a befektetők és a bányászcégek között. “Csak nagyon rövid ideig őrizzük a bitcoint, amíg a pénzeszközöket a vevőtől (befektető) az eladóhoz (bányászati cég) juttatjuk el” – mondta Williams.

Aki nem elég óvatos, az pórul járhat

A Bitcoinjukból megtérülni vágyóknak azonban óvatosan kell eljárniuk – figyelmeztetett Joe Kelly, az Unchained Bitcoin-kölcsönzéssel foglalkozó cég vezérigazgatója.

“Minden olyan befektetést vagy kölcsönt, amely megköveteli, hogy a Bitcoin-tulajdonos megváljon a BTC-je irányítástól, óriási körültekintéssel és alapos vizsgálattal kell kezelni” – mondta.

“A Bitcoin hitelezési és kölcsönzési piac még kialakulóban van. Amennyiben a befektetők nem tanúsítanak rendkívüli óvatosságot, esélyes, hogy megismétlődnek a BlockFi és a Celsius esetében is tapasztalt kudarcok”.

A What Bitcoin Did című podcast műsorvezetője, Peter McCormack aggodalmát fejezte ki a Luxor közelgő ajánlatával kapcsolatban. Az adásban megvitatták, hogy milyen lehet a Luxor termékének legrosszabb forgatókönyve.

Williams hangsúlyozta, hogy a hash-ráta alapú termék NEM lesz elérhető mindenki számára. A részvételhez a felhasználóknak át kell menniük a cég ellenőrzésén.

A kockázatok mérséklése érdekében a Luxor azt mondta, hogy csak “jó hírű bányászokkal” fog együttműködni, és akár arra is kötelezheti őket, hogy kössenek biztosítást.

Az új terméket övező várakozás ellenére a Luxor Technology még nem közölte a megjelenési dátumot. A vállalat továbbra is elkötelezett az átláthatóság és a kockázatcsökkentés mellett, miközben a bevezetésre készül.