Egy 13 éves srác kriptóért árul sportcipőket kedvezményesen

A brit származású, 13 éves kissrác tavaly alapította a CryptoKicks nevű céget, amely nem mindennapi kedvezménnyel csábítja magához a sportcipők rajongóit.

Egy egész iparág alakult ki a “sneaker” kultúra köré, kezdve a cipőgyártóktól egészen az influenszerekig. Az egyik különösen aktív csoportot a viszonteladók alkotják, akik megvásárolják a legújabb cipőket, majd tovább értékesítik azokat. A CryptoKicks, a 13 éves Blake Cockram által alapított vállalkozás szintén ezt az üzleti modellt követi, meghintve azt egy kis web 3.0-val. Azok a vásárlók ugyanis, akik kriptovalutával fizetnek, 10%-os kedvezményt kapnak az árakból.

A fiatal sráccal a The Agenda 22. epizódjában beszélgettek a műsorvezetők, akik arról kérdezték, milyen érzés tizenévesen vállalkozónak lenni, és hogyan segíti a CryptoKicks kriptovaluta központú üzleti modellje a blokklánc tér hírének terjesztését. Blake elmondása szerint a kriptofizetések után járó kedvezmény csábító ajánlatnak bizonyul a közösség körében – különösen akkor, ha a cipők több száz dollárba is kerülnek. A legtöbben teljesen újak a kriptovaluta iparágban, így a vásárlók amellett, hogy kedvezményben részesülnek, azt is megtanulják, hogyan működnek a kriptovaluták. Blake ugyanis kifejezetten fontosnak tartja, hogy segítsen ügyfeleinek, például egy kriptotárca beüzemeltetésében.

A 13 éves kriptovállalkozó még mindig iskolába jár, ahol elmondása osztálytársai teljesen különbözően gondolkodnak a kriptovaluta szektorról. Vannak, akik kíváncsian hallgatják Blake-et, de vannak, akik már régóta odáig vannak a szektor iránt, no meg persze olyanok is, akik szerint „a kriptó egy nagy rakás hülyeség”. Mindenesetre Blake mindent megtesz, hogy diáktársai körében is terjessze az igét:

„Én csak azt mondom, hogy szerintem a kriptó jó dolog. Mintha egy új fizetési mód lenne, amiről nem sokan tudnak” – tette hozzá.