A bitcoin medvék 178 millió dollárt buktak, miután a Bitcoin átlépte a 34 ezer dollárt

A bitcoinra BTC Price BTC Price tett medvés fogadások több mint 178 millió dollárba kerültek a kereskedőknek az elmúlt 24 órában, miután az árfolyam átugrott egy kritikus ellenállási szintet. A bitcoin árfolyamának megugrása akkor következett be, amikor az a pozitív hangvételű piaci pletyka, hogy a Blackrock bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) tickere megjelent, komoly hullámokat keltett a kriptoközösségben.

Bitcoin árfolyam

Az adatok azt mutatják, hogy a bitcoin alapú határidős ügyletek a hétfői napon az összesen 400 millió dolláros likvidáció közel 50%-át tették ki, míg az ether határidős ügyletek csak 50 millió dolláros likvidációt szenvedtek el a hosszú és rövid pozíciókat tekintve.

Pozíció zárására akkor kerül sor, amikor egy tőzsde a kezdeti letét részleges vagy teljes elvesztése miatt erőszakkal lezárja egy kereskedő tőkeáttételes pozícióját. Ez akkor történik, amikor a kereskedő nem tudja teljesíteni a tőkeáttételes pozícióhoz szükséges letéti követelményeket (nem rendelkezik elegendő pénzeszközzel a kereskedés nyitvatartásához).

A Binance, a Huobi és az OKX kriptotőzsdéken egyenként 50 millió dollár értékű likvidálást hajtottak végre, ami arra utal, hogy ezeken a platformokon nagy mennyiségű tőkeáttételes pozíciók voltak. A legnagyobb egyedi likvidálási megbízás a Binance-on történt, 10 millió dolláros megbízási értékkel.

A Bitcoin ára 12%-kal ugrott meg rövid idő alatt, és 35 200 dolláros lokális csúcsra emelkedett, majd kedd reggelre elkezdett visszaesni. Ezt a hatalmas elmozdulást valószínűleg a viszonylag alacsonyabb volumen és a túl nagy kereslet okozta – néhány óra alatt több tízmilliárd dollárral növelve a piaci kapitalizációt.

Blackrock ticker

A kriptoközösség és az elemzők a Blackrock spot bitcoin ETF-jének ticker regisztrációjához kötötték most ezt a piaci mozgást. A jóváhagyás azonban még továbbra is az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatának tárgyát képezi.

Az ilyen várakozások felerősítették a kriptopiac bullish feléledésének reményét, ugyanis az elmúlt hónapokban általános hullámvölgyben volt a piac, és nem volt látszata, hogy mi tudná innen kimozdítani.