Megmozdíthatja a piacokat a 640 millió dolláros bitcoin opciók lejárata?

Október 13-a van, péntek, ami azt jelenti, hogy ma is lejárnak bitcoin opciós szerződések. Ettől talán számíthatunk majd némi piaci mozgásra egy olyan hét után, amely kevés pozitív hírt hozott az árfolyamok vonatkozásában. A cikk írásakor a bitcoin ára 26800 dollár körül mozog. A kérdés, hogy számítani fog-e az, hogy 24 ezer bitcoin opciós szerződés lejár pénteken 640 millió dollár névértékben? Főleg, hogy az október 13-án lejáró opciók mennyisége 50%-kal nagyobb, mint a múlt heti.

A bitcoin opciók lejárata sem mozdítja meg a piacokat valószínűleg

A mai Bitcoin-opcók maximális pain pointja 27 ezer dollár, pont mint múlt héten. Ez a pain pont az az ár, ahol a legtöbb nyitott szerződés van, tehát itt keletkezik a legtöbb veszteség, amikor a szerződések lejárnak. A mai Bitcoin-opciók put/call aránya 1,23, ami azt jelenti, hogy több a short szerződés, mint a long. Az látható, hogy továbbra is a Bitcoin a piacvezető, az összes put pozíció 60%-a a legnagyobb kriptovalutára vonatkozik.

A Bitcoin opciók mellett 190 ezer Ethereum opció is lejárt október 13-án. Ezeknek a maximális pain pointja 1600 dollár és névértékük 290 millió dollár. A put/call arány 0.71, ami azt jelenti, hogy jóval több vételi ügyletet adnak el, mint eladási ügyletet, ahogy az Ethereum továbbra is eléggé lefelé ívelő trendben van. Eléggé valószínű azonban, hogy az október 13-án lejáró opciók sem mozdítják meg a piacot, amely az elmúlt hét napban amúgy is csökkent 54 milliárd dollár értékben. A piaci hangulat és a trend alapvetően medve-jellegű, és nem várható, hogy a hétvégén hatalmas mozgások lesznek majd.