Az XRP és a Shiba Inu titka a Bitcoin Sparkot is jobb kriptovalutává teheti

A Bitcoin Spark (BTCS) már komoly hírnévre tett szert a kriptoszektorban. Nézzük meg, milyen titkokat rejt az XRP és a Shiba Inu (SHIB), amelyek a Bitcoin Spark tokent is a legígéretesebb versenyzők közé teheti.

Az XRP továbbra is egy inflációs eszköz

Bár az XRP jelentős elismerést szerzett a határokon átnyúló fizetések racionalizálására való képességével, továbbra is inflációs eszközkét működik. A Ripple, az XRP mögött álló vállalat eredetileg 100 milliárd XRP tokent hozott létre, amelyek jelentős része letétbe van helyezve. Ezeket a tokeneket minden hónap első napján fokozatosan bocsátják forgalomba. Ez általában fokozott eladási nyomást eredményez, ami jelentős kihívások elé állítja az árfolyamot. Így egyes befektetők az XRP-t kevésbé vonzónak tartják a szűkösségen alapuló modellekkel rendelkező kriptovalutákhoz képest. Ugyanis ezek potenciálisan védelmet nyújthatnak a valuta leértékelődése ellen. Emellett a Ripple 2020. decembere óta pereskedik SEC-kel, ami továbbra is egy hosszú árnyékot vet a jövőjére.

Shiba Inu és Shibarium

A Shibarium, a Shiba Inu ökoszisztéma legújabb és legjobban várt fejlesztése augusztus 17-én indult útjára. Sok SHIB befektető és rajongó abban bízott, hogy ez a Layer 2-es skálázási megoldás jelentős árfolyam-emelkedést fog hozni a SHIB számára. A SHIB árfolyama azonban a Shibariumon tapasztalható növekvő aktivitás ellenére továbbra is szenved. Annak ellenére, hogy a SHIB tokenek égetése is jelentősen felpörgött, piaci elemzők szerint a kriptovaluta árfolyama előtt továbbra is nehéz küzdelem áll a rendkívül magas kínálat és a piaci kapitalizáció miatt.

Mi a Bitcoin Spark, és miért jobb?

A Bitcoin Spark egy új Bitcoin fork, amelynek célja, hogy forradalmasítsa a blokklánc ökoszisztémát a digitális tranzakciók új korszakának megteremtésével. Miközben a Bitcoin Spark csapata számos jelentős változtatást hajtott végre az új korszak előmozdítása érdekében, a fejlesztőknek úgy sikerült ezt megoldaniuk, hogy a szűkösségi tényezőjét megőrizték, és a BTCS token kínálatát 21 millióra korlátozták. Ez azt jelenti, hogy ez a kriptovaluta deflációs, és hosszú távon is nagy esélye van a folyamatos felértékelődésnek.

A Bitcoin Spark emellett az okosszerződések és decentralizált alkalmazások (DApps) számára is robusztusabb platformot hozott létre. A blokklánc alacsony blokkidővel, nagy blokk tranzakciós kapacitással és nagy számú csomóponttal rendelkezik, ami gyors tranzakciófeldolgozást és alacsony gas díjakat eredményez. Többrétegű infrastruktúrával is rendelkezik, amely magában foglal egy okosszerződés-réteget különálló végrehajtási rendszerekkel, amelyek mindegyike a főhálózaton éri el a véglegességet. Ez biztosítja a skálázhatóságot és elősegíti a sokszínűséget, mivel lehet lehetővé teszi a programozási nyelvek alkalmazásának széles skáláját.

A Bitcoin Spark alkalmazás hirdetéseket is közvetít

Továbbá a Bitcoin Spark a konszenzus mechanizmusába beépíti a bevételgenerálást, potenciálisan egy önfenntartó hálózatot hozva létre folyamatosan nyereséges résztvevőkkel. A hálózat egy saját fejlesztésű konszenzus mechanizmust használ, az úgynevezett Proof-of-Process (PoP) mechanizmust, amely megköveteli a felhasználóktól, hogy hozzájáruljanak a feldolgozási teljesítményhez, a blokkok érvényesítéséhez és a jutalmak megszerzéséhez. A PoP azonban csökkenti a jutalmakat a további egységek hozzáadása után, így biztosítva a jutalmak igazságosabb elosztását. A hálózat kiterjedt node-jaival kombinálva nagyszámú validálót alkalmaz. A Bitcoin Spark csapata még egy olyan hálózati validáló alkalmazást is el fog indítani, amely kompatibilis lesz a különböző operációs rendszerekkel, többek között az iOS, a Windows és az Android rendszerekkel.

Az így rendelkezésre bocsátott teljesítmény ezután a nagy számítástechnikai erőforrásokat igénylő intézmények vagy magánszemélyek számára bérbe adják, a kifizetéseket pedig BTCS-ben kell teljesíteni. A hálózati validátorok a keletkezett bevétel 97%-át megkapják. A fennmaradó 3%-ot a hálózat fejlesztésére fordítják.

A Bitcoin Spark alkalmazása és weboldala emellett kis reklámfelületeket is tartalmazni fog. A közösség felügyeli majd a hirdetéseket, és a hirdetési ökoszisztéma hitelességének biztosításáért kompenzációt kap. A hirdetőknek szintén BTCS-szel kell majd fizetniük, és a keletkező bevételek egyenlő arányban oszlanak meg a hálózat résztvevői és a fejlesztőcsapat között.

A tervek szerint a BTCS 10 dolláron indul majd el, de jelenleg a Bitcoin Spark az ICO (Initial Coin Offering) hatodik fázisában van, és a BTCS tokent 2,75 dollárért árulják. A befektetőknek most többek között 8%-os bónuszt is kínálnak.

További információk a Bitcoin Sparkról:

Honlap: https://bitcoinspark.org/

BTCS vásárlás: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***