Nem túl jók az Ethereum rövidtávú kilátásai?

Az Ethereum társalapító Vitalik Buterin szeptember 25-én azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy befizetett 400 ethert, tehát több mint 600 ezer dollárt a Coinbase kriptotőzsdéjére. Lehet, hogy ez egy teljesen normális mozgatás volt, de ha nagy mennyiségben mozgatnak be centralizált kriptotőzsdékre coinokat, az általában eladást vetít előre. Továbbá az Ethereum ára és a körülötte lévő piaci hangulat egyaránt stagnál jelen pillanatban. És egyáltalán nem követte a bitcoin árfolyamában az elmúlt napokban megjelenő mozgásokat.

Tényezők, amelyek nem pozitívak az Ethereumra nézve

Az Ethereum bálnák sem igazán mozgolódnak. Sőt friss adatok szerint a 10 ezernél több etherrel bíró ethereum tárcák száma is csökkent az elmúlt hónapban.

Egyes befektetők úgy vélik, hogy most mindenki kivár, mert arra számít, hogy az Ethereum ára a jelenlegi 1580 dollár körüli árról akár 1300 dollárra is visszaeshet a következő hetekben. Viszont a különféle közösségi portálokon közzétett posztokra adott válaszok többsége azt mutatja, hogy az ether birtokosok jelentős része szerint a gyűjtögetés és kivárás a legjobb stratégia a következő időszakra a trendváltásig.

A CryptoQuant blokklánc elemzéssel foglalkozó platform arra figyelmeztet, hogy akár short squeeze is kialakulhat. Ez akkor következik be, ha túl sokan shortolnak az árfolyam esését várva. Emiatt pedig ellenkező hatás is bekövetkezhet és emelkedés jöhet. Ezen túlmenően az elemzők megfigyelték a negatív finanszírozási rátákat a származtatott termékes piacokon.

A finanszírozási ráták a kereskedők számára a származtatott termékárak és az azonnali árak közötti különbségen alapuló időszakos kifizetéseket jelentik. Ez pedig azt jelenti, hogy a futures piacokon is negatív az ETH coinjához kapcsolódó kilátás. És folyamatosan csökkennek az Ethereum tranzakciós díjak is. Ezen tényezők egyébként akár oda is vezethetnek, hogy hirtelen nagyon sokan zárják le a pozíciókat, ami viszont hirtelen árvisszapattanást eredményezhet.