Az Everlodge tokennel egyúttal luxusvillákba is befektethetsz

Még talán nem vetted rá magad arra, hogy nyaralót vásárolj, de az biztos, hogy legalább már egyszer átfutott a fejeden a gondolat, vagy legalább álmodoztál róla. Most viszont itt az idő, hogy valóra váltsd álmaidat, amit hamarosan az Everlodge platformján keresztül már 100 dolláros befektetéssel megtehetsz.

Ingatlanba fektetni hatalmas döntés, amely komoly elkötelezettséget igényel. Ha viszont van egy nyaralód, akkor van egy saját világod, ahová elvonulhatsz a mindennapi problémák és rutinok elől. Egy garantált hely, ahová bármikor elutazhatsz, így nem kell nyaralás előtt órákat tölteni a szállásfoglalással. Személyre szabhatod, saját ízlésed szerint rendezheted be, és otthonoddá varázsolhatod. Ha pedig éppen nem a nyaralóban tengeted mindennapjaidat, akár bérbe is adhatod azt, amiből a bevétel fedezheti az ingatlan költségeit. Az álmodozás előtt azonban elengedhetetlen a gondos pénzügyi tervezés, a költségvetésed és a céljaid alapos értékelése. Éppen ezért érdemes feltenni magadnak az alábbi kérdéseket:

  • A pénztárcád megengedi, hogy saját nyaralót vásárolj?
  • Megtaláltad már azt a helyet, ahová szívesen visszajárnál?
  • Eleget fogod a nyaralót használni?

Ha nem vagy biztos abban, hogy mindhárom kérdésre igennel felelnél, akkor olvass tovább. Az Everlodge ugyanis kidolgozott egy olyan ökoszisztémát, mely ötvözi az ingatlanpiacot és a blokklánc technológiát, valamint lehetőséged ad arra, hogy akár 100 dollárnyi kezdő befektetéssel részesedést szerezz nyaralókban és luxusvillákban.

Mi a különbség az Everlodge projekt és a hagyományos nyaraló-vásárlás között?

A Balatonon 30 millió forint alatt szinte lehetetlen a part közelében nyaralót vagy ingatlant vásárolni, más tóparton (például a Tisza-tavon) pedig 5 millió forintnál kezdődnek az olyan nyaralók, amelyeket még bőven fel kell újítani. Persze azt is csinálhatod, hogy külföldön vásárolsz ingatlant, amelyet kiadhatsz, és a bérleti díj, valamint az ingatlan értékének várható növekedése hozhat profitot. Biztosan te is belefutottál már olyan hirdetésekbe, ahol a vásárlás után teljes ügyintézést kínálnak, néhány helyen például már a bérlővel együtt vásárolhatod meg az ingatlant. Mindez egyszerűnek és könnyűnek tűnik első hangzásra, ám ez is egy bizalmi játszma – mégpedig a közvetítővel, akinek éppen az a célja, hogy minél gyorsabban eladja az ingatlant, így benne van a pakliban, hogy tévedhet az ingatlan állapotával kapcsolatban. Maga az ingatlan kiadása során pedig több probléma is felmerülhet: nem fizet a bérlő, vagy éppen elköltözik – ekkor pedig tisztában kell lenned a külföldi ország törvényeivel, hogy azok mit mondanak a bérlő jogairól. További kérdés, hogy egyszerre egy ingatlant vásárolj, vagy többet. Ha egyetlen ingatlanba fektetsz, az olyan, mintha egyetlen részvényből vagy kriptovalutából vásárolnál, így a kockázat sokkal nagyobb. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan tájékozódni kell az adott ország ingatlanpiacának változásáról, az adózási szabályokról és az ingatlan-nyilvántartási törvényekről.

Összehasonlításképpen a hagyományos nyaralókkal, az Everlodge alacsony belépési szintet és infláció elleni védelmet biztosíthat, miközben lehetőséget adhat arra, hogy diverzifikáld portfóliódat. Nincs bonyolult papírmunka, és nem kell bérlőket keresni, ha éppen nem használod az ingatlant:

„Víziónk, hogy az ingatlanpiacot mindenki számára elérhetővé tegyük, származástól, országtól vagy hitelképességtől függetlenül, egy globális decentralizált ingatlan NFT piactérrel, amely mögött valós ingatlanok állnak” – írják.

Az Everlodge az ingatlanokat tokenizálja, és több NFT-re bontja szét azokat. Az NFT-k megvásárlása lehetővé teszik az ingaltanok tulajdonlását, így minimális befektetéssel különböző nyaralókba invesztálhatsz, majd profitálhatsz a bérleti díjból. Az NFT-kel később kereskedhetsz a másodlagos piacokon, ami potenciálisan gyorsabb be- és kilépést tesz lehetővé. A blokklánc technológia biztosítja az átláthatóságot, növelve a bizalmat azáltal, hogy hamisíthatatlan nyilvántartást biztosít a tulajdonjogról. A digitális tulajdonszerzés mindeközben megszünteti a hagyományos papírmunkát és a közvetítőket, csökkentve az adminisztratív terhet, s lehetővé teszi az ingatlanok teljesítményének, illetve a bérleti díjak utáni bevételek valós idejű nyomon követését.

A projekt egyelőre még az előértékesítés második szakaszában áll, így az érdeklődők Everlodge tokent (ELDG) vásárolhatnak. Az ELDG tulajdonosainak különböző kedvezményeket és bónuszokat kínál majd (a Rewards Club tagsággal például ingyenesen is tartózkodhatnak a luxusvillákban). Az Ethereum blokkláncra épülő ELDG – melyre az NFT piactéren a tranzakciós díjak fedezésére lesz szükség – az előértékesítés befejezte után kerül majd bevezetésre az Uniswapon.

Jelenleg mindössze 0,016 dollárért vásárolhatsz ELDG-t, amelynek értéke várhatóan 0,038 dollár lesz a bevezetéskor.

Tudj meg többet az Everlodge projektről:

Honlap: https://everlodge.io/#

ELDG-t vásárlás: https://app.everlodge.io/sign-up

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***