Az első 24 órában elkeltek az Ethereum okostelefonok

Az Ethereum blokkláncán alapuló okostelefonok előértékesítése hatalmas sikert hozott: mind az 50 ethOS készülék az első 24 órában elkelt.

Ennek a forradalmi eredménynek a középpontjában az ethOS operációs rendszer áll, egy egyedülálló nyílt forráskódú platform, amely az Ethereum ökoszisztéma gyors fejlődéséről tanúskodik.

Az innovatív okostelefon a Google Pixel 7a készülékre épül, és egy egyedülálló nyílt forráskódú operációs rendszerrel rendelkezik: ethOS. Ez az Ethereum operációs rendszer rövidítése, de a rövidítés görögül “karaktert” is jelent. Az ethOS a kriptovaluta lényegét testesíti meg azáltal, hogy zökkenőmentesen integrálja a blokklánc-funkciókat a mobilokba.

Az ethOS nem korlátozódik kizárólagosan a blokklánc-integrációra. Bár a kriptovaluta rajongók igényeihez lett igazítva, a szélesebb rétegek igényeit is kielégíti.

A készülékeket a beépített Ethereum light kliens különbözteti meg a többi Web3 okostelefontól. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az ethOS operációs rendszer önállóan validálja a blokkokat, így a készülék “light node”-ként működik az Ethereum hálózaton.

Az okostelefon számos beépített eszközzel rendelkezik a fizetések kezelésére, valamint az üzenetek fogadására és küldésére. Emellett tartalmazza az Ethereum Name Services (ENS) integrációját, így a felhasználók még könnyebben tudnak fizetni. Emellett támogatja az Ethereum virtuális gépeket (EVM) és a Layer 2 hálózatokat.

Mindez azt jelenti, hogy a felhasználók biztonságosabban és hatékonyabban vehetnek részt az Ethereum ökoszisztémában közvetlenül a telefonjukról.

Okostelefont csak NFT-n keresztül vásárolhatunk

Az előrendelés során mindössze 50 készüléket értékesítettek. Az értékesítés azonban nem a hagyományos módon történt. Az Ethereum készülékek megvásárlásához ethOS non-helyettesíthető tokent (NFT) kellett venni. Az innovatív ötletre hamar rákaptak a csalók is. Twitter bejegyzésekben többször figyelmeztették a felhasználókat, hogy több hamis NFT jelent meg a legnagyobb NFT kereskedelmi platformon az OpenSean. Így érdemes odafigyelni, hogy kitől vásárolunk.

Néhány ethOS NFT-t három Ethereumért, azaz közel 5000 dollárért árulnak az OpenSea-n, míg a normál Google Pixel 7a készülék mindössze 499 dollár az Egyesült Államokban. Ez a tízszeres árkülönbség a standard készülékhez képest kiemeli ezeknek az úttörő eszközöknek a hozzáadott értékét.

Versenytársak a piacon

Míg az Ethereum telefonok előértékesítése nagy sikert aratott, a Solana (SOL) okostelefon kevésbé indult sikeresen. A Flipside nyilvántartása szerint a megjelenés óta mindössze alig több mint 2000 darabot adtak el belőle.

Az eladások fellendítése érdekében a Solana Labs nemrég 1000 dollárról 599 dollárra csökkentette a kriptotelefon árát. Az árcsökkentésre az okostelefon premierjének bejelentése után kerül sor, amit 2023 őszére terveznek.

Az Ethereum telefon gyors eladása jól mutatja az okostelefonok és a blokklánc-technológia fúziója iránti növekvő érdeklődést. Az egyedi ethOS-szel és az Ethereum-hálózatra szabott funkciókkal ez a telefon új mércét állított fel a Web3 készülékek között. Ahogy a határok elmosódnak az olyan digitális eszközök, mint az NFT-k és a mindennapi kütyük között, a fogyasztók és a technológia rajongói türelmetlenül várják, mi lesz a következő lépés ezen az innovatív téren. A ethOS telefonok iránt érdeklődőknek érdemes figyelni a 2023-as őszi híreket, hogy ne maradjanak le a hivatalos értékesítés kezdetéről.