A Mozilla Firefox e-mail álcázással segíti az online adatvédelmet

Egy népszerű funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elrejtsék valódi e-mail címüket.

A Mozilla Firefox bejelentette a Firefox Relay integrációját, amely egy e-mail védelmi eszköz. Célja az e-mail spamek és a nyomon követés csökkentése. Jerri Ledford, a vállalat szóvivője megerősítette, hogy az eszköz célja, hogy segítsen a felhasználóknak minimalizálni digitális lábnyomukat.

A Firefox Relay a Firefox-fiókok tulajdonosai számára alapfunkcióként kínálja majd az e-mail álcázást. Ez a funkció közvetlenül a böngészőbe lesz beépítve, így nincs szükség a manuális telepítésre. Az e-mail maszkolás úgy működik, hogy egy olyan álcát generál, amelyek úgy működnek, mint az elsődleges e-mail címek. Azonban nem kapcsolódnak közvetlenül a felhasználó elsődleges vagy más e-mail fiókjaihoz.

Ezzel az új integrációval a Firefox-fiókok tulajdonosai könnyebben hozzáférhetnek az e-mail álcázás funkcióihoz. A felhasználók a böngésző eszköztárán keresztül hozhatják létre és kezelhetik ezeket a funkciókat. A maszkok számos online tevékenységhez használhatóak, például szolgáltatásokra való regisztrációhoz vagy felmérésekben való részvételhez.

A Firefox Relay emellett fizetős előfizetési lehetőségeket is kínál majd, amelyek az előfizetés szintjétől függően olyan funkciókat biztosítanak, mint az anonim e-mail válaszok és a promóciós e-mailek blokkolása.

A Mozilla arra számít, hogy a Firefox Relay a következő két hétben lesz teljes mértékben elérhető. Az ingyenes fiókok legfeljebb öt e-mail maszkhoz és a nyomkövetők eltávolításának funkcióihoz férnek majd hozzá. A fizetős csomagok további védelmi intézkedéseket kínálnak majd, és havi 0,99 és 6,99 dollár közötti áron lesznek elérhetőek.