1,15 milliárd lekötött HBAR token kerül feloldásra: mit is jelent?

A Token Unlocks adatai szerint 1,15 milliárd lekötött hedera token kerül feloldásra szeptember 1-jén, melyek értéke körülbelül 57,5 millió dollár. A cikk írásakor a HBAR tokennel 0,054 dolláron kereskednek.

A tokenek nagyjából 23,9%-át az ökoszisztéma fejlesztésére, 22,3%-át a fizetési kötelezettségekre, 14,8%-át a hálózat irányítására és működtetésére, 7,7%-át pedig a kezdeti fejlesztési költségekre és a licencelésre fogják fordítani.

A hálózat kezdeti kihívásai ellenére a HBAR értéke megugrott az elmúlt két hónapban, ami többek között annak köszönhető, hogy a Hedera fizetési platformja, a Dropp szolgáltatóként integrálódott az amerikai jegybank FedNow platformjába. A Dropp a hitelkártyás fizetés alternatívájaként szolgál, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy a szolgáltató támogatja a mikrofizetéseket a HBAR, az amerikai dollár és az USDC használatával.

Mi az a Hedera?

A Hedera az egyetlen nyílt forráskódú hálózat, amely olyan algoritmusokon alapul, ami a hagyományos blokklánc hatékonyabb alternatívája lehet. A hashgraph technológia esetében nincs bányászat, illetve a tranzakciós költségek is alacsonyabbak. A Hederát nemrégiben egyébként a ChatGPT is integrálta rendszerébe a hatékonyabb vagyonkezelés és a felügyelet érdekében. A stratégiai partnerségek kétségkívül kulcsszerepet játszanak majd a határokon átnyúló átutalások leegyszerűsítésében, illetve a Web3 ökoszisztéma fejlesztésében.

A Hedera felhasználói bázisa 2023 második negyedévére közel 300%-kal, 3500-ról 13 500-ra ugrott. Ami pedig a következőket illeti, a tokenek feloldása után – az eddigi fejlesztésekre való tekintettel – a felhasználóknak érdemes szemmel tartaniuk a hálózat jövőbeli terveit.

További érdekes cikkeink: