A semmiből a csúcsra: A Bitcoin Spark jobban teljesít, mint a Dogecoin

A kriptovaluta piacon egyáltalán nem idegen az új projektek rivaldafénybe kerülése. Erre a Dogecoin (DOGE) jó példaként szolgál, ám az elemzők szerint a Bitcoin Spark (BTSC) lehet a következő kriptó, amely learatja a babérokat.

A Dogecoin kezdőknek: megéri?

A Dogecoin (DOGE) kétségkívül vonzó lehetőség lehet a kezdők számára. Alacsony ára lehetővé teszi ugyanis, hogy viszonylag kevés összegű befektetéssel lépjenek be a piacra, így a coin kevésbé ijesztő, mint a magasabb árcédulával rendelkező kriptovaluták. A Dogecoin emellett komoly követőtáborra tett szert, és köztük olyan nagy nevek támogatását nyerte el, mint például Elon Musk, ami szintén vonzóvá teszi a projektet a zöldfülűek számára. A Dogecoinhoz könnyen hozzá lehet férni, több kriptovaluta tőzsdén ugyanis listázva van. Az újonnan érkezőknek azonban tisztában kell lenniük a Dogecoin volatilitásával. Árfolyama ugyanis jelentősen ingadozik, ami komoly pénzveszteségekhez vezethet. A coin hasznosságának hiánya mindemellett problémát jelent a DOGE hosszú távú életképességét illetően. Így, bár a Dogecoin (DOGE) csábító belépési lehetőség, a kezdőknek mindenképpen óvatosnak kell lenniük.

Mi lehet a következő lépés a Dogecoin számára?

A Dogecoin jövője már régóta heves viták tárgya, amit a legújabb fejlemények csak tovább szítanak. Augusztus 20-án Marshall Hayner, a Metallicus vezérigazgatója és az FBBT Holdings társalapítója közvélemény-kutatást végzett a DOGE stakeléssel kapcsolatos véleményének felmérésére, és felvetette az ötletet, hogy a coinnak Proof of Stake (PoS) mechanizmusra kellene áttérnie. Nem kellett sok, hogy ismét vita alakuljon ki a Dogecoin közösség körében. A Dogecoin vezető fejlesztője, Mishaboar például határozottan ellenezte a PoS-re való áttérést, és inkább egy másik Proof of Work (PoW) blokkláncra való vándorlást venne fontolóra. Ez a hozzáállás felvetette egy esetleges Dogecoin fork lehetőségét, mivel a közösség egyes tagjai a hagyományos PoW rendszer megőrzése mellett dönthetnek, ha a váltás porondra kerülne.

Bitcoin Spark: A következő kriptó, ami nagyot szólhat

A Bitcoin Spark egy új Bitcoin fork, amely izgalmas új koncepciókat hoz a blokklánc technológia világába, miközben fenntartja a tranzakciók gyorsaságának és biztonságának, valamint maga a skálázhatóság fontosságát.

Annak érdekében, hogy a tranzakciók gyorsabban, de olcsóbban menjenek végbe, a Bitcoin Spark csökkentett blokkidővel, megnövelt blokkonkénti egyedi tranzakciós képességekkel, valamint csomópontok hatalmas számával rendelkezik majd.

A Bitcoin Spark (BTCS) többféle oldalról mutatja be a hasznosságát. A hálózat először is támogatni fogja az okosszerződések és decentralizált alkalmazások (dapp-ok) fejlesztését. Ezt egy többrétegű architektúra teszi majd lehetővé, amely különálló végrehajtási rendszereket tartalmaz, egyedi hálózati véglegességgel. Másodszor, a Bitcoin Spark számos olyan szolgáltatást fog nyújtani, amelyek a BTCS-vel való fizetésre ösztönöznek majd.

A Bitcoin Spark elsődleges szolgáltatása a decentralizált bányászat lesz. A hálózat egy új konszenzusmechanizmust vezet be, amelyet Proof-of-Process (PoP) néven ismerünk. A Bitcoin Spark alkalmazása továbbá lehetővé teszi majd, hogy bárki bányászhasson BTCS-t, aki Windows, Android, iOS, Linux vagy Mac OS rendszerű eszközzel rendelkezik. Az alkalmazás egy olyan elszigetelt környezetben fog futni, amely nem lép kölcsönhatásba az eszköz más részeivel. Az app automatikusan beállítja majd a bányászathoz használt erőforrásokat, hogy figyelembe vegye az akkumulátor túlmelegedését és az egyidejű használat igényét.

A bányászok számítási teljesítményét ezután távoli számítási teljesítményként bérbe adják intézményeknek vagy magánszemélyeknek. Az ügyfelek BTCS-sel fizetnek, amely utána a bányászpoolhoz kerül. Ez az innovatív megközelítés biztosítja, hogy a BTCS bányászat egyszerű, energiatakarékos, mindenki számára elérhető és több szempontból is nyereséges legyen.

A Bitcoin Spark hirdetési felületeket is nyújt majd az alkalmazásán és a weboldalán keresztül. A közösség pedig a hirdetések fenntartásából járó extra jutalmak mellett a generált bevétel egy részét is megkapja.

A Bitcoin Spark az Initial Coin Offering (ICO) pénzgyűjtési módszeren keresztül kínál lehetőséget a BTCS megszerzésére, mielőtt azt piacra dobnák. A BTCS jelenleg 2,00 dollárért érhető el, amihez az ICO 3. fázisában 12%-os bónusz jár. Az ebben a fázisban történő befektetés 560%-os növekedést biztosít a projekt indulásáig.

Következtetés

A Bitcoin Spark, alacsony piaci részesedése ellenére, innovatív megközelítésének köszönhetően soha nem látott mértékben uralhatja le a piacot, lehetőséget kínálva a zöldfülű és tapasztalt befektetők számára, hogy kevés kezdeti befektetéssel jelentős hozamokat érjenek el.

További információ a Bitcoin Sparkról:

Weboldal: https://bitcoinspark.org/

BTCS vásárlás: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***