Hogyan forradalmasítja a Bitcoin Spark a kriptovilágot?

Míg a bitcoin (BTC) továbbra is a legnagyobb piaci részesedésű kriptovaluta, egy új versenyző, a Bitcoin Spark (BTCS) forradalmasítja a kriptovilágot.

Mi az a Bitcoin?

A bitcoin (BTC) a legelső kriptovaluta, amelyet 2009-ben egy egyén vagy egy csoport indított el Satoshi Nakamoto álnéven. A Bitcoin bevezette a forradalmi blokkláncot, egy elosztott és megváltoztathatatlan főkönyvet, amely minden tranzakciót rögzít. Ez a peer-to-peer hálózat megszüntette a bankokhoz hasonló közvetítők szükségességét. Mindössze 21 millió BTC érme fog létezni, ami deflációs eszközzé teszi. A BTC tranzakciókat a hálózat résztvevői egy Proof-of-Work (PoW) konszenzus mechanizmuson keresztül ellenőrzik, amely bonyolult matematikai rejtvények megoldását jelenti. A bányászok versenyeznek e rejtvények megoldásáért, és aki elsőként oldja meg a következő tranzakcióblokkot a blokkláncra, az újonnan kibocsátott BTC érmékkel és tranzakciós díjakkal jutalmazzák. Ezeknek az egyenleteknek a bonyolultsága azonban jelentős számítási teljesítményt igényel, és ez a centralizációval és a környezetkárosítással kapcsolatos aggodalmakhoz vezetett.

Mi az a Bitcoin Spark?

A Bitcoin Spark (BTCS) egy Bitcoin hard fork. Fenntartja a BTC kedvező tulajdonságait, például a 21 millióban maximált készletet, ugyanakkor jelentős változásokat vezet be, amelyek megoldják a korlátokat és a digitális tranzakciók új korszakát vezetik be.

A jelentősen javuló tranzakciós átviteli sebesség és a gyorsaság biztosítása érdekében a Bitcoin Spark hálózata csökkentett blokkidővel és megnövelt blokkonkénti egyedi tranzakciós képességekkel rendelkezik majd. Mindez a csomópontok hatalmas számával kombinálva alacsonyabb díjakat eredményez, így a BTCS jobb választássá válik a kisebb és mindennapos kripto tranzakciókhoz.

A Bitcoin Spark egy zökkenőmentesen integrált okosszerződés-réteggel fog rendelkezni, amely különálló szerződés végrehajtási rendszereket tartalmaz, egyedi hálózati véglegességgel. Ez a réteges rendszer elősegíti a skálázhatóságot, miközben lehetővé teszi az okosszerződések fejlesztését magas és alacsony szintű programozási nyelveken egyaránt. Ez nagymértékben növeli a Bitcoin Spark hasznosságát, egyszerű P2P fizetési rendszerből decentralizált alkalmazások sokszínű ökoszisztémájává alakítva azt.

A Bitcoin Spark hálózat megoldja a Bitcoin bányászati zsonglőrködést is. Egy újszerű konszenzus mechanizmust használ, amelyet Proof-of-Process (PoP) néven ismerünk, amely a Proof-of-Work és a Proof-of-Stake (PoS) keresztezése. A PoP megköveteli, hogy a bányászok/érvényesítők tétet tegyenek, és feldolgozási teljesítményt is biztosítsanak a hálózatnak a blokkok megerősítése és a jutalmak elnyerése érdekében. A Bitcoin Spark a PoP-t egy olyan egyedi algoritmussal kombinálja, amely a jutalmak igazságosabb elosztása érdekében exponenciálisan csökkenti a nagyobb tétméretre és a többlet teljesítményre jutó jutalmakat. Emellett a hálózat saját alkalmazása lehetővé teszi, hogy bárki, akinek van egy okos eszköze, bányászhasson BTCS-t.

Bányászat és ICO

A Bitcoin Spark alkalmazás kompatibilis lesz a Windows, Linux, Android, iOS és Mac OS operációs rendszerekkel, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bányászhassanak az eszközük feldolgozóegységéhez való hozzáférés engedélyezésével. Az alkalmazás egy elszigetelt környezetben fog működni, amely nem lép kölcsönhatásba az eszköz más részével, és az eszközön használt erőforrásokat úgy fogja beállítani, hogy figyelembe vegye a túlmelegedés, az akkumulátor vagy az egyidejű használat követelményeit. A bányászoknak lehetőségük lesz arra is, hogy manuálisan válasszák ki ezeket az erőforrásokat. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a BTCS-bányászathoz felhasznált munka és energia viszonylag alacsony legyen. Emellett jelentősen növeli a blokklánc biztonságát is, mivel csökkenti annak kockázatát, hogy egyetlen bányász túlságosan erőssé váljon. Ez már a Bitcoinban is megfigyelhető, ahol két bányász, az Antpool és a Foundry USA együttesen a hash-rate több mint felét tudja ellenőrizni.

A bányászok számítási teljesítményét a hálózat távoli számítási teljesítményként bérbe adja. Ez biztosítja, hogy a blokkok megerősítésére használt áramnak érvényes felhasználása legyen. A Bitcoin Sparkot távoli számítási célra használó ügyfeleknek BTCS-szel kell fizetniük. A keletkező bevétel pedig a bányászpoolhoz kerül, kiegészítve és csökkentve a BTCS kibocsátási jutalmakat. A bányászati jutalmakkal, a tranzakciós díjakkal és a CPU/GPU bérléséből származó bevételekkel a bányászoknak az energia- vagy eszközáraktól függetlenül profitot kell szerezniük.

A Bitcoin Spark kezdeti érmekibocsátását (ICO) a BTC vásárlásának lehetőségéhez hasonlították a kezdeti időkben. A projekt csapata pedig proaktív lépéseket tett a befektetők vagyonának biztonsága érdekében. A BTCS-t jelenleg 1,75 dollárért árulják, amihez az ICO 2. fázisában 15%-os bónusz jár.

Összegzés

Innovatív megoldásokkal és továbbfejlesztett funkciókkal a Bitcoin Spark egy hatékonyabb és alkalmazkodóbb kriptotérkép felé vezető utat világít meg, és ezzel potenciálisan felülmúlhatja elődjét.

További információk a Bitcoin Saprkról:

Honlap: https://bitcoinspark.org/

BTCS vásárlás: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***