Vajon a Bitcoin Spark letaszíthatja trónjáról a Bitcoint?

A blokklánc technológia úttörője, a Bitcoin a kriptovaluta szektor egyik legjelentősebb szereplője. Mozgolódása dominánssá és az általános piaci helyzet mérőjévé vált. Láthatáron van azonban egy újabb blokkláncplatform, amely funkciói és megoldásai átformálhatják a kriptovilágot. Tombol az új Bitcoin fork, a Bitcoin Spark-őrület, mely magával ragadja a befektetők és a piac figyelmét.

Mi az a Bitcoin?

A Bitcoint 2008-ban hozták létre és mutatták be fehér könyvében. Az első decentralizált digitális valutaként 2009-ben kezdte meg működését, a blokklánc technológiát használva, megkönnyítve a peer to peer (P2P) kereskedést. Ritkasága miatt sokan digitális aranyként emlegetik, árfolyamingadozásai miatt azonban nem csak a befektetői érdeklődést, de a szabályozói ellenőrzést is kivívta magának.

Hogyan vásárolj bitcoint?

Bitcoint vásárolni egyszerű, és amennyiben rendelkezel e-mail címmel, valamint a KYC azonosításhoz szükséges dokumentumokkal, mindössze néhány lépést vesz igénybe. A BTC tárolásához egy digitális tárcára lesz szükséged, amely lehet internetes, egy app, számítógépes vagy hardveres is. Ha ez megvan, válassz egy kriptovaluta tőzsdét, ahol bitcoint is vásárolhatsz vagy kereskedhetsz vele. Ezután regisztrálj a platformra és menj végig a KYC azonosításon, mely során meg kell adnod személyes adataidat. Miután ellenőrizték a benyújtott dokumentumokat, már meg is kezdheted használni a tőzsdét. A platfomra általában banki utalással, hitel/betéti kártyával, de egyéb fizetési módokkal is beküldhetsz pénzt, melyből utána bitcoint vásárolhatsz.

Bitcoin Spark (BTCS)

A Bitcoin Spark megjelenése felforgatja a rendet, az új technológia ugyanis megkérdőjelezi a Bitcoin dominanciáját. A PoS és PoW erősségeit meglovagolva ugyanis egy Proof-Of-Process (PoP) technológiát vezet be, hogy megoldást nyújtson a skálázhatóság, a magas tranzakciós költség és a tranzakciók sebességének problémájára.

A Bitcoin Spark szerint a decentralizáció a bányászattal kezdődik, a BTC ökoszisztémában azonban fennáll a probléma, hogy a hatalom egy csoport vagy magánszemély ellenőrzése alá összpontosul. A Bitcoin blokkláncon továbbá nem futnak okosszerződések.

A BTCS a könnyen használható, Bitcoin Spark appon keresztül mutatja be megoldásait. Az alkalmazás támogatja a Bitcoin Spark ökoszisztémát, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy aktívan részt vegyenek a hálózat tevékenységeiben. Hozzájárulhatnak ugyanis a tranzakciók megerősítéséhez és a hálózat biztosításához, amiért cserébe jutalmakat kaphatnak. Az app egy virtuális környezetben működik, biztosítva a felhasználók eszközeinek védelmét. A felhasználók továbbá letilthatják, hogy az alkalmazás bármilyen más, nem releváns funkcióhoz is hozzáférjen, ami lehetővé teszi a BTCS biztonságos bányászatát.

A Bitcoin Spark projekt előrehaladtával további fejlesztések várhatók a felhasználói élmény, a biztonság és a működés javítása érdekében. A felhasználók az alkalmazás segítségével hozzájárulhatnak a hálózat növekedéséhez, jutalmakat szerezhetnek, és részesei lehetnek a kriptovaluta bányászat és a decentralizáció reformjának.

A befektetők a BTCS tokeneket az ICO második fázisában 1,75 dollárért vásárolhatják meg. Az indulás november 30-án, 10 dolláros árfolyamon várható, a korai befektetők emellett 15%-os bónuszra is jogosultak. A platform átláthatóságát és megfelelőségét a Cognitos KYC biztosítja.

A fejlesztők szerint a Bitcoin Spark rendelkezik a szükséges infrastruktúrával, hogy letaszítsa trónjáról a Bitcoint és leuralja a kriptovaluta piacot.

További információk a Bitcoin Saprkról:

Honlap: https://bitcoinspark.org/

BTCS vásárlás: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***