Hihetetlen ütemben nő a braziloknál a kriptoelfogadás

Dél-Amerika legnagyobb állama, Brazília tovább szilárdította pozícióját a kriptoszektorban élen járó államok között júniusban. A brazil kormány friss adatai szerint az országban hihetetlen ütemben bővül a kriptovaluták elfogadása és használata. Nem csoda, hogy sokan Brazíliáról úgy beszélnek, mint a kriptovilág egyik központjáról. A brazil Szövetségi Adóhivatal (FRB) június adatai szerint 3,2 millió magánszemély és 89 ezer regisztrált brazil vállalkozás vett aktívan részt kriptotranzakciókban.

A brazil kriptoszabályozás élen jár a világon

Még magában nem is a szám a durva, hanem az, hogy négy hónap alatt a magánszemély kriptofelhasználók száma 60%-ot nőtt és ért júniusban 3.217.633 főre. Áprilisban még csak 2.016.684 főről beszéltünk. A cégek vonatkozásában a júniusi 89 ezres szám 6%-os emelkedés a májusi 83.851-es számhoz képest. Ha pedig a számokat összeadjuk, akkor láthatjuk, hogy 3,3 millió brazil bitcoin és egyéb kriptovaluta felhasználó volt júniusban. Ekkora számot 2019 óta nem regisztráltak az országban, amikor is a brazil kriptoszabályozás életbe lépett. 2023 első félévében átlagosan 1.905.435 brazil hajtott végre tranzakciókat havonta. Ez 152%-os emelkedés az előző év ugyanezen időszakához képest. A cégek tekintetében ugyanezen időszakot vizsgálva 204%-os emelkedés volt megfigyelhető 2022 és 2023 között.

A jelenleg hatályban lévő brazil kriptoszabályozás felhatalmazta a Brazil Központi Bankot, hogy szabályozza és jóváhagyja a virtuális eszközök ökoszisztémájában zajló folyamatokat, ami csak erősítette a stabil és támogató környezet kialakulását. És ez nem csak brazil reklámkampány, hiszen függetlenül elemző cégek is úgy látják, hogy Brazília a globális kriptovaluta elfogadásban élen jár. A Chainalysis például Brazíliát a legjobb latin-amerikai országnak látja kriptovaluta elfogadás vonatkozásában és globálisan is a hetedik helyre sorolják őket. És maguk a brazil emberek is igyekeznek élni a lehetőségekkel, gondoljunk csak a Bitcoin Beach Brazil vagy a Bitcoin Mountain közösségeire.