A Polygon (MATIC) és a ZKRollUps a nyomába sem ér a Bitcoin Spark formabontó koncepciójának

Minden blokklánc platform arra törekszik, hogy különböző fejlesztési mechanizmusokon keresztül tökéletesítse teljesítményét. A Polygon, egy második rétegű skálázási megoldás, a ZKRollUps segítségével javítja mind a saját, mind pedig az Ethereum hatékonyságát. A ZKRollUps emellett hozzájárul a felület azon céljának megvalósításához, hogy csökkentse a költségeket a magas számú tranzakcióknak hála. A Bitcoin Spark viszont teljesen új oldalból közelíti majd meg a ZKRollUps kiaknázását a Proof-of-Process (PoP) mechanizmusa által.

A Polygon (MATIC) árfolyam előrejelzése

A Polygon 2017-es létrehozása óta azon ügyködik, hogy minél több kriptohívőt csábítson magához. Ebben segédkezik saját tokenje, a MATIC is. A második rétegű megoldásokat a Proof-of-Stake (PoS) konszenzus mechanizmus révén hozzák létre. Ezenkívül, úgy vélik, hogy a projekt komoly fellendülésen megy majd át az elkövetkezendő bikafutam során. Ugyanakkor, a szakértők szerint mindaddig, míg az árfolyama a BTC növekedésétől függ, van még hova fejlődnie.

A Bitcoin Spark konszenzus mechanizmusa jól teljesít

A legújabb kriptovaluta projekt, a Bitcoin Spark, már a kezdeti szakaszokban is intenzív fejlődést produkált. A platform, amelyet Dylan Ashford és Steven Kurtz alkotott meg, olyan különféle metódusokat szeretne bevezetni, amik remek pénzkereseti lehetőségeket biztosítanak a blokklánc technológiában. Annak érdekében, hogy szemléltessék az átláthatóságot és a hitelességet a közösség tagjai felé, a Bitcoin Spark átvizsgálásra került a Vital Block és a Contract Wolf által is.

Az utóbbi időben a kriptoszektor szereplői sérelmezték a Bitcoin ballépéseit, mint például a magas tranzakciós díjakat, az okosszerződések hiányát vagy a bányászatban való centralizációt. A Bitcoin Spark olyan módosításokat terjesztett elő, amelyek orvosolják majd a problémákat s ezáltal promotálják a főkönyvi technológiára való átállást. Példának okáért, a magas tranzakciós költségek esetében csökkentik majd a blokkidőt és növelik a tranzakciós sebességet. Továbbá, egy olyan okosszerződést telepítettek a platformra, ami lehetővé teszi a decentralizált fejlesztők számára, hogy az általuk választott programozási nyelven alkossanak meg alkalmazásokat.

Bitcoin Spark alkalmazás

A hálózat tokenje a BTCS, amit a tranzakciók lebonyolításához használnak fel a közösségen belül. Ezenfelül a platform fejlesztésében aktívan résztvevő felhasználók is BTCS jutalmakban részesülhetnek. Ilyen egyének a bányászok és a validátorok, akik kezeskednek az ügyletek hitelesítéséért és az új blokkok hozzáadásáért.

A tokenek maximális készlete 21 millió, kezdetben viszont 4,55 millió érhető el kezdeti érmeajánlatokon (ICO), likviditási poolokon és kriptotőzsdéken keresztül. A BTCS vételára a kezdeti érmekibocsátás alkalmával 1,50 dollár.

Rengetegen szeretnék kivenni a részüket a BTC bányászatban és jutalmakat szerezni az új blokkok generálásával, azonban számos nehézséggel kell szembesülniük. Azok a nagy cégek és a tehetős személyek uralják az ágazatot, akik rendelkeznek a megfelelő eszközökkel és az elengedhetetlen pénzügyi háttérrel. A Bitcoin Spark hálózatának célja, hogy a decentralizáció révén támogassa a kisebb közreműködőket is. Így a bányászati tevékenység megvalósításához csupán elektronikai eszközökre és erős internetkapcsolatra van szükségük.

Konklúzió

A blokklánc technológia egyfolytában fejlődik, az új és tökéletesített innovációk ellepik a szektort. Ilyen kezdeményezés a Bitcoin Spark is, ami rövid idő alatt felkeltette a kockázatitőke-befektetők és a lakossági befektetők figyelmét is. Mindez a platform előrehaladását népszerűsítő marketingstratégiának köszönhető. Emellett a projekt ütemterve is könnyen nyomon követhető, az ICO első szakaszától egészen a november 30-ra kitűzött hivatalos megjelenésig.

Tudj meg többet a Bitcoin Spark-ról:

Weboldal: https://bitcoinspark.org/

Vásárolj BTCS-t: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***