Történelmi csúcsot érhet el az OKX tokenje, érdemes odafigyelni rá

A július második felében tapasztalt gyenge teljesítménye után az OKB erősebben tért vissza, mint valaha. Augusztus elején a token árfolyama újra életre kelt, és 14%-os árfolyam növekedésével optimizmust ébresztett a befektetők és a rajongók körében.

Az OKB tokent az OKX bocsátja ki, amely a likviditás, a kereskedési volumen és az aktív felhasználók tekintetében az 5 legnagyobb kriptotőzsde egyike.

Mi okozza az OKB árfolyamának emelkedését?

Az OKB token augusztus 4. körül kezdett rallyzni. Ennek elsődleges oka, hogy az OKX kriptotőzsde befektetési ága bejelentette, hogy 1 millió dolláros részesedést szerzett a Moonboxban, egy hongkongi mesterséges intelligenciával (AI) és Web 3-mal foglalkozó startupban.

Augusztus 7-én a csapat egy másik, nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatot adott ki. Ebben megerősítette, hogy az OKX lesz a következő Ázsiában megrendezendő TOKEN 2049 blokklánc-konferencia főszereplője. A bejelentést követő 24 órán belül a natív OKB token jelentős növekedést tapasztalt az új felhasználók körében.

Hogyan lendítették ezek a tényezők az OKB-t 14%-os árfolyam-emelkedésbe, és számíthatnak-e a tulajdonosok az elkövetkező napokban új történelmi csúcsra?

A pozitív hírek után özönlöttek az új felhasználók a tőzsdére

A láncon belüli adatok arra utalnak, hogy a fentebb említett közelmúltbeli események sok új felhasználót vonzottak az OKB ökoszisztémába. A Santiment szerint az OKB Network Growth pontszáma augusztus 2-án 3 volt, de a Token 2049 szponzoráció augusztus 7-i bejelentését követően ez a pontszám 22-re emelkedett, ami 630%-os növekedést jelent. (A Network Growth, azaz a hálózati növekedés a napi szinten létrehozott tárcacímek alapján méri egy adott kriptovaluta elfogadásának ütemét.)

OKB

Az OKB hálózati növekedése az elmúlt 3 hétben (Forrás: Santiment)

Ha az új felhasználók továbbra is ilyen ütemben fogadják el az OKB-t, a bikás lendület tovább nőhet, és az árfolyamot új történelmi csúcsra emelheti.

A 14%-os árfolyam-emelkedés ellenére az OKB még mindig alulértékeltnek tűnik. A hálózati érték és a tranzakciós volumen aránya (NVT) jelentősen csökkent a Moonbox befektetés augusztus 2-i bejelentése óta. Augusztus 2. és augusztus 8. között az OKB-nél az NVT arány 94%-kal csökkent, 14,43 millióról mindössze 93 000-re.

(Az NVT-arány a blokklánc-hálózaton a mögöttes tranzakciós aktivitás növekedését értékeli a token árához képest. Ha csökken, az azt jelzi, hogy a token alulvásárolt, és potenciálisan további nyereséget érhet el. Az NVT-t úgy számítják ki, hogy a hálózati értéket elosztják az elmúlt 24 óra teljes tranzakciós volumenével. Más szóval, az NVT-arány az összes forgalomban lévő token egyenértéke, osztva a hálózaton lebonyolított napi tranzakciós volumennel.)

Az OKB-tulajdonosok 99%-a nyereséges

A Global In/Out of Money (GIOM) adatok az összes jelenlegi OKB token tulajdonos vásárlási árfolyamának eloszlását mutatják. Ezen mutató alapján jelenleg az OKB-tulajdonosok 99%-a nyereséges. Amennyiben nem kerül sor jelentősebb FUD-ot indikáló eseményre, a befektetők továbbra is nyereségesek maradhatnak. A token jelen pillanatban 48.152 dolláron kereskedik, piaci kapitalizációja pedig 2.8 milliárd dollár körül mozog.

OKB

Az OKB token árfolyama az elmúlt 3 hétben (Forrás: TradingView)

Másrészről, az OKX platformja idén ősszel újabb szolgáltatásokkal bővül. A kriptotőzsde hamarosan megnyíló piacteréről a felhasználók kereskedési robotokat és szignálokat vehetnek majd. A Signal Trading névre hallgató piactér várhatóan 2023 augusztusa és szeptembere körül fog elindulni. A hivatalos közlemény szerint a platform komoly iparági szereplők és vezető profi kereskedők termékeit is tartalmazni fogja. A piactér várhatóan minden kereskedési stratégiára és kockázattűrési profilra igyekszik megfelelő termékeket kínálni a felhasználóknak, és széles közönség kiszolgálására ösztönzi a szolgáltatókat.