Az idei lesz az eddigi legjobb Sziget fesztivál?

Ez több lesz, mint egy banzáj: a Sziget egész napos programokkal készül a fesztiválozók számára… Te készen állsz?

A szervezők a hat fesztiválnapra hét headliner színtű sztárt is meghívtak, akik a Sziget Nagyszínpadát fogják szétszedni: első nap a Florence + the Machine, majd a következő napokon az Imagine Dragons, David Guetta és a Mumford & Sons érkezik majd. Hétfőn Lorde és Macklamore ad elő, az utolsó napot pedig korunk egyik legnagyobb sztárja, Billie Eilish zárja:

„Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget Nagyszínpadán lép fel 2023-ban” – jelentette be Kádár Tamás főszervező.

De persze magyar fellépőkből is lesz bőven, fellép ugyanis a Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsúdló is. Az alternatív elektronikus zene legjobbjait összegyűjtve több mint hatvan előadót vonultatnak fel a buliplaccok, az EDM epicentruma pedig idén a Samsung Party Aréna lesz, ahol naponta különböző partybrand-ek mutatkoznak majd be. A Global Village a világ színes kavalkádját nyújtja idén a Szigeten, ahol találkozhatunk mexikói cumbai punkkal, Szlovákiából érkező etno-punkkal, kelta és cigány stílusok ihlette angol bandával, de görög etno ska-rocckal is.

Emberi jogok, szabadság, cirkusz, tűzshow: lesz itt minden

A Love Revolution Special program nemzetközi előadói többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak majd a Sziget Nagyszínpadán. Minden nap 10 percben olyan előadásokat hallhatunk majd, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra és az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre fogják felhívni a figyelmet.

Augusztus 10-15 között a Sziget fesztivál egyik legnépszerűbb programhelyszíne, a Cirque de Sziget is megnyitja kapuit. A megszokottnál azonban jóval több produkció várja az érdeklődőket, a cirkuszi sátorban ugyanis kora délutántól egészen késő éjszakáig váltják majd egymást a fellépők. A színpadra visszatér a kanadai Cirque Alfonse társulat is, mely a legújabb, Animal című darabbal fogja szórakoztatni a közönséget. Az előadások közötti idősávokban a külső színpadé lesz a főszerep, ahol a programot minden éjszaka a tűzshow zárja a legjobb magyar tűzzsonglőrökkel.

A Sziget fesztivál egyébként NFT kollekciókkal is készült, amelyek különböző kedvezményekkel és akár életre szóló fesztiválbelépőkkel várják a digitális alkotások fanjait.

A BitcoinBázissal mi már biztosan ott leszünk augusztus 15-én, ahonnan kriptós élménybeszámolókkal, videókkal és képekkel jelentkezünk majd. Kövess minket közösségi média felületeinken, hogy közösen éljük át a Szabadság Szigetének magával ragadó hangulatát: