Ezért szárnyal kimagaslóan a Reddit MOON tokenje

A Reddithez köthető MOON token egy Ethereum-alapú közösségi kriptovaluta, amely a második réteges Arbitrum (ARB) Nova hálózatán került felépítésre. Ez a digitális eszköz arra használható, hogy extra funkciókat vehessen egy birtokos az r/cryptocurrency subreddit fórumon vagy borravalót adhasson egyes tartalomkészítőknek, fórumozóknak. Az elmúlt 24 óra alatt a MOON árfolyama közel 90%-ot emelkedett azután, hogy a Reddit változtatott a felhasználási feltételein.

A Reddit hamarosan teljesen web3 tokenekre fog váltani

Jelenleg egy MOON token 0.343 dollár körül mozog a cikk írásának pillanatában, ami 80%-nál bővel nagyobb emelkedés egy nap alatt. És ha egy hetet nézünk, akkor azért a 0.09 dollárról felmenni erre a szintre, elég sok százalékos ugrás. Az egészet az váltotta ki, hogy a Reddit megváltoztatta a felhasználási feltételeket a platformon. Ezzel lehetővé tette, hogy a felhasználói “keressenek, igényeljenek, eladjanak, vegyenek vagy átadjanak” virtuális avatárokat, termékeket, valutákat vagy bármilyen egyéb eszközt, ami kriptografikusan validálható. Ezt a változást a MOON nem hivatalos Twitter csatornája szúrta ki először. Mostantól tehát a Reddit lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy úgy kereskedjenek web3 tokenekkel, mint a közösségi pontokkal.

Ez utóbbiakkal mindig lehetett kereskedni, viszont tokenekkel nem volt igazán könnyű dolga az embernek. Először át kellett exportálni a Reddit tárca privát kulcsait egy másik tárcába és utána lehetett kereskedni az Abritrum Nova DEX-en. Amennyire meg lehet jósolni, a Reddit hamatosan teljes egészében integrálja a web3 tokeneket. A Reddit coinok, amelyek nem blokklánc alapú tokenek, és amelyeket jutalmakra lehetett használni, szeptemberből már nem is lesznek elérhetőek. És simán lehet, hogy hamarosan más subredditekre is jöhetnek a kriptotokenek.