600 millió dollár értékű XRP token kerül kibocsátásra augusztusban

Augusztusban közel 1,5 milliárd dollár értékű kriptotoken kerül kibocsátásra, többek között például XRP tokenek, amelyek nagy része augusztus 1-jén kerül a piacra.

A kibocsátásra kerülő XRP tokenek értéke jelenlegi árfolyamon 609 millió dollár, ami a különböző kriptoprojektek összes augusztusi kibocsátásának nagy részét magába foglalja.

A Ripple XRP-je az élen

A Ripple, az XRP Ledger blockchain és annak natív XRP tokenjének mögött álló cég 2017 óta minden hónap első napján legfeljebb 1 milliárd tokent szabadít fel. A vállalat több fő escrow tárcát használ, beleértve a Ripple (24) és a Ripple (25) pénztárcákat, hogy egyenletesen ossza el a felszabadításokat minden hónapban. Azonban a Ripple gyakran újra zárolja az újonnan kibocsátott XRP-k nagy részét.

Ezt támasztja alá az XRP Ledger egy 2017-es blogbejegyzése is, amely szerint a valóságban a forgalomba hozott XRP mennyisége valószínűleg sokkal kevesebb. Például, június 1-jei kibocsátásból 800 millió XRP-t zároltak vissza, de körülbelül 300 millió XRP-t mégis eladtak, ami akkor 182 millió dollárt ért a TradingView adatai szerint.

Más jelentősebb tokenkibocsátások

Augusztusban nem csak az XRP tokenek kerülnek kibocsátásra. Az Avalanche 1. rétegű hálózat és a Wormhole keresztláncos híd platform együttesen 449 millió dollár értékű tokent bocsát majd ki a Token Unlocks adatai szerint.

Augusztus 3-án a Wormhole a forgalomban lévő készletének 33,3%-át, összesen 600 millió Wormhole (W) tokent fog kibocsátani, amelynek összértéke a jelenlegi piaci érték alapján 180,5 millió dollár. Ezt követően, augusztus 20-án az Avalanche a forgalomban lévő készletének 2,4%-át, összesen 9,4 millió AVAX tokent fog kibocsátani, amely a jelenlegi piaci érték alapján 268 millió dollárt ér.

Ezen kívül további három projekt, köztük a Sui 1. rétegű hálózat, a dYdX decentralizált tőzsde és a ZetaChain „univerzális” blockchain is jelentős mennyiségű tokent fog kibocsátani augusztus első napján.

A Sui a forgalomban lévő készletének 2,56%-át fogja kibocsátani, azaz 64 millió tokent, amely a jelenlegi árfolyam alapján 50 millió dollárt ér. A dYdX augusztus 1-jén 8,33 millió tokent fog kiadni, amelyek összértéke közel 11 millió dollár – ez a forgalomban lévő készlet 3,65%-a. A ZetaChain új 1. rétegű hálózat a forgalomban lévő készletének közel 18,9%-át fogja kibocsátani augusztus 1-jén. Jelenlegi árfolyamon a 53,9 millió token körülbelül 34,5 millió dollárt ér.

Emellett az ImmutableX kripto-játék hálózat is tokenkibocsátásra készül, augusztus 9-én a forgalomban lévő készletének 2,11%-át fogja kiadni, összesen 32,5 millió Immutable (IMX) tokent, amelyek jelenlegi piaci értéke 49 millió dollár. Az Aptos, a Sui riválisa augusztus 12-én 80 millió dollár értékű natív Aptos tokent fog kibocsátani, míg a The Sandbox Web3 játék platform augusztus 14-én 69 millió dollár értékű natív The Sandbox tokent készül kibocsátani.

Végezetül két 2. rétegű Ethereum hálózat, a Starknet és az Arbitrum is tokenek kibocsátását tervezi. Augusztus 15-én a Starknet 64 millió Starknet (STRK) tokent fog kiadni, ami a forgalomban lévő készlet 4,4%-a. Augusztus 16-án pedig az Arbitrum ad majd ki 92,6 millió Arbitrum (ARB) tokent, ami a forgalomban lévő készlet 2,8%-a. Az eddig még fel nem szabadított tokenek piaci értéke 67 millió dollár.